fotó: pixabay.com

Hetedik meccs dönt a Vasas és a Brassó párharcában

Hetedik meccs dönt a Vasas és a Brassó párharcában

A Vasas 2-1-re legyőzte a vendég Brassó gárdáját a jégkorong Erste Liga utolsó negyeddöntős párharcának hatodik felvonásán, csütörtökön, így hetedik összecsapás dönt a továbbjutásról.

Az alapszakaszban a párosítás mind a négy találkozóját, valamint a playoff első három meccsét a legelőkelőbb helyen kiemelt erdélyi csapat nyerte, azaz nagyon közel került az elődöntőhöz, de ezt követően háromszor is a Vasas győzött, így elnyújtotta a párharcot.

A csütörtöki összecsapás első két harmadában a brassóiak játszottak fölényben, de hiába szerezték meg a vezetést a 30. percben, az angyalföldiek a 39. percben egyenlítettek.

A fiatalabb és hosszabb kispaddal rendelkező, négy sorral jégen lévő Vasas a harmadik felvonásban ráerőltette az akaratát az akkor már kicsit fáradt vendégcsapatra, és a 49. percben Csiki Attila révén győztes gólt szerzett. A továbbjutásról döntő ütközetet szombaton, Brassóban rendezik. Magyarországon még nem volt párharc, amelyet 0-3-ról megfordítottak volna. Ezt megelőzően két társbajnok, az FTC-Telekom (2.) és az SC Csíkszereda (3.), valamint a DEAC (4.) jutott tovább egyaránt 4-1-es összesítéssel.

Erste Liga, negyeddöntő, 6. mérkőzés:

Opten-Vasas HC – Corona Brasov Wolves (romániai) 2-1 (0-0, 1-1, 1-0)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3-3

Kapcsolódó cikkek