Hajrágóllal nyert a Miskolc

Hajrágóllal nyert a Miskolc

A magyar bajnok Miskolc az 56. percben lőtt góllal 3-2-re nyert a címvédő Érsekújvár otthonában a jégkorong MOL Liga-döntő harmadik mérkőzésén, így már 3-0-ra vezet az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharcban.

MOL Liga, döntő, 3. mérkőzés:
Nové Zámky (szlovák)-Miskolci Jegesmedvék 2-3 (1-0, 1-2, 0-1)
gól: Faith (20.), Uram (31.), illetve Metcalfe (29.), Dudas (36.), Tóth (56.)

Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc állása: 3-0 a Miskolc javára. A következő mérkőzést szombaton rendezik Miskolcon.

A címvédő Érsekújvár – szlovák harmadosztályú kötelezettségei miatt – nem utazott el a vasárnapi első, miskolci mérkőzésre, így hivatalosan elveszítette a nyitómeccset. Ezenkívül 2000 eurós bírságot is kapott, ráadásul a negyedik, szombati összecsapásnak nem lehet a házigazdája, akkor is Miskolc lesz a rendező.

A második, szerdai, miskolci felvonásban a Jegesmedvék hengereltek (7-0), és most is bizakodva várhatták a csatát. A találkozó kezdeti szakasza sok kiállítást hozott, majd közvetlenül az első szünet előtt vezetést szerzett a Nové Zámky, amely első alkalommal talált be a fináléban. A folytatásra jobban felpörögött a Miskolc, Metcalfe egyenlített, ám gyorsan kiállították, és emberelőnyben visszavette a vezetést a hazai csapat a 2002-ben világbajnok Uram révén. A ponterős Beczét véglegesen kiküldték, ám ez nem törte meg a Jegesmedvék lendületét, és újból egyenlítettek. Dudas emberhátrányban talált be. A záró játékrészben mindkét kapu előtt hatalmas helyzetek alakultak ki, a két kapus remekül védett, majd a hajrában egy gyors kontrát követően Tóth lőtte be a győzelmet érő találatot. Amennyiben a Miskolc szombaton győz otthon, története során először nyeri meg a MOL Ligát.