Fedett jégcsarnok épül Szombathelyen

Fedett jégcsarnok épül Szombathelyen

Több mint 2,2 milliárd forintos beruházással Szombathelyen fedett műjégpálya épül, amelynek alapkövét pénteken délután rakták le a vasi megyeszékhelyen.

A szombathelyi Tófürdő területén már meglévő szabadtéri műjégpálya megmarad, mellette épül fel az új fedett jégcsarnok, amelyben egy 60×30 méteres pálya alkalmas lesz jégkorongmérkőzések, rövidpályás gyorskorcsolya versenyek megrendezésére, valamint szeretnék Szombathelyen újra meghonosítani műkorcsolyát és a jégtáncot is.

Hende Csaba, az Országgyűlés fideszes alelnöke, a térség országgyűlési képviselője az ünnepségen a sportolás fontosságára, egészségmegőrző szerepére hívta fel a figyelmet. Szavai szerint az olyan sportcélú beruházások mint a Haladás Sportkomplexum, a felújított fedett uszoda és a megépülő fedett jégcsarnok egyszerre szolgálják az élsportot és a tömegsportot, valamennyi szombathelyi számára épültek és várják a fiatalokat.

Puskás Tivadar (Fidesz-KDNP), Szombathely polgármestere az ünnepségen arról szólt, hogy 1987-ben már a szabadtéri műjégpálya átadásakor szóba került a fedés szükségessége, de anyagi források hiányában nem volt rá lehetőség. Szavai szerint külön öröm, hogy most egy új fedett jégcsarnok épülhet fel 450 fős lelátóval, öltözőkkel, kiszolgáló helyiségekkel.

Kovács Zoltán, a Magyar Jégkorong Szövetség szakmai alelnöke azt hangsúlyozta, a szombathelyi jégkorongcsapat az utánpótlás versenyeken eddig is eredményesen szereplő Pingvinek számára nagy előrelépést jelenthet, hogy a létesítmény felépülése után évente 11 hónapot edzhetnek.

Zelevics Ferenc, a Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub elnöke az MTI-nek elmondta: tao-forrásból és támogatásokból származik a fejlesztéshez szükséges pénz 70 százaléka, a 30 százalék önerőt pedig a terület megvásárlásával sikerült felmutatniuk. Azt mondta, napokon belül megkezdődik a fedett jégcsarnok építése, a munkálatok várhatóan 18-24 hónapig tartanak.

Kapcsolódó cikkek