fotó: pixabay.com

Értékes DEAC- és FTC-győzelem Székelyföldön

Értékes DEAC- és FTC-győzelem Székelyföldön

A DEAC bravúros győzelmet aratott a címvédő Csíkszereda otthonában, a magyar bajnok FTC pedig a listavezető Gyergyói HK vendégeként diadalmaskodott a jégkorong Erste Liga pénteki játéknapján.

A DEAC – akárcsak egy nappal korábban Brassóban – remekül kezdett a Csíkszereda otthonában, és a 8. percben már 3-0-ra vezetett, ám a címvédő még a szünet előtt 3-2-re felzárkózott. A 23. percben egyenlő lett az állás, azonban hamar újabb debreceni találat született.

A hajdúsági alakulat tudott újítani az utolsó harmadban, és így fontos pontokkal gazdagodott.

A listavezető Gyergyói HK a magyar bajnoki címvédő FTC-t fogadta, és a 3. percben hátrányba került. Bodó Christopher – aki csütörtökön az Újpest elleni ütközet egyetlen gólját ütötte – emberelőnyben egyenlített. A középső harmadban Bán Károly révén a vendégek vezettek 2-1-re, később pedig sikerült növelni a különbséget. A hajrában Császár Hunor és Boros Dániel verekedése színesítette a csatát.

Brassóban az UTE is gyorsan előnyhöz jutott, de húsz perc után már a Corona vezetett.

A második felvonás elején három és fél perc alatt esett három gól (3-3), majd újabb létszámfölényes találattal a hazaiak ismét elléptek. A záró harmadban gólváltást követően az UTE újból pont nélkül maradt.

Eredmények:

SC Csíkszereda (romániai) – DEAC 4-7 (2-3, 1-1, 1-3)
Gyergyói HK (romániai) – FTC-Telekom 2-4 (1-1, 0-1, 1-2)
Corona Brasov (romániai)-UTE 5-4 (2-1, 2-2, 1-1)

később:

Dunaújvárosi Acélbikák-Budapest JAHC 18.30
FEHA19-DVTK Jegesmedvék 18.30

Kapcsolódó cikkek