fotó: pixabay.com

Egyenlített a Fehérvár az elődöntőben

Egyenlített a Fehérvár az elődöntőben

A Hydro Fehérvár AV19 6-3-ra nyert a vendég a Villach csapata ellen az osztrák jégkorongliga (ICEHL) elődöntőjében, így 1-1-re áll az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc, amely hétfőn folytatódik az osztrák együttes otthonában.
Elődöntő, 2. mérkőzés:

Hydro Fehérvár AV19-Villach (osztrák) 6-3 (2-1, 3-0, 1-2)
a magyar csapat gólszerzői: Erdély (10.), Shaw (16., 26.), Mihály (26.), Sarauer (40.), Bartalis (59.)
Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc állása: 1-1.

A Fehérvár múlt kedden 4-0-s összesítéssel búcsúztatta az olasz Pustertal Wölfét, így fennállása során először jutott a négy közé, ahol a csütörtöki nyitányon hosszabbítás után kapott ki Villachban.

A 4. percben egy közelről esett góllal a vendégek jutottak előnyhöz, ám Erdély Csanád, ugyancsak közelről – egy parádés egyérintős korongjáratás végén – nem hibázott. Brady Shaw hatalmas lövésével még a szünet előtt fordított a fennállása első hazai elődöntős összecsapásán szereplő Volán. A pihenő nem törte meg a lendületet, a hazaiak a 26. percben 37 másodperc alatt kétszer betaláltak, előbb Mihály Ákos, majd Shaw révén. Közvetlenül a második harmad vége előtt egyetlen másodperccel Sarauer Andrew nyúlt bele egy lövésbe, és így 5-1-re módosította az állást.

A záró felvonás 28. másodpercében szépített a Villach, amely nem adta fel, és az 51. percben tovább faragott hátrányból. Izgalmas volt a hajrá, de jól védekezett a Fehérvár, és a végén Bartalis István üres kapus góljával végleg eldőlt a találkozó.

Kapcsolódó cikkek