Döntőben a Fehérvár

A házigazda Fehérvár AV19 és az Olimpija Ljubljana vívja majd vasárnap a hatodik alkalommal kiírt ifj. Ocskay Gábor jégkorong emléktorna döntőjét. A hazaiak a Miskolcot, a szlovénok a Graz 99ers csapatát győzték le szombaton.

A szombati napra közel 3000-en látogattak ki a csarnokba. A helyi szurkolók többek között “Becsület, Példakép, Igen, az Ocskay Gabi!” “Mindörökké 19” és “Sosem feledünk” feliratú transzparenseket feszítettek ki. A fehérváriak a 2009-ben elhunyt ifj. Ocskay arcképével díszített fekete mezben játszottak, ezekre lehet licitálni a klub honlapján. A nap első összecsapásán kilenc perc után már 2-1-re vezetett a Ljubljana, amely aztán a záró harmadban még kétszer volt eredményes.

A két magyar együttes mérkőzése roppant egyoldalú volt. Az osztrák liga jövő pénteki rajtjára készülő Fehérvár a 10. percben már négy góllal terhelte meg az éppen innen Miskolcra igazolt Bálizs kapuját. A MOL ligás borsodiak elvétve tudtak bejutni a hazaiak harmadába, és az egyik kósza ellentámadás végén szépítettek. A második játékrész legelején az addig három gólpassznál járó Marino is betalált, majd ezt követően már nem támadott a korábbi vehemenciával a Fehérvár, de így is magabiztosan nyert. LoVecchio mesterhármassal és gólpasszal járult hozzá a történelmi sikerhez: a lőtt gólok és a gólkülönbség tekintetében tornarekord született. A vasárnapi döntő 18 órakor kezdődik, a harmadik helyért 15 órakor csap össze a Miskolc és a Graz.

Eredmények:
elődöntő:
Fehérvár AV19-Miskolci Jegesmedvék 9-2 (4-1, 4-1, 1-0) 
Olimpija Ljubljana (szlovén)-Graz 99ers (osztrák) 4-1 (2-1, 0-0, 2-0)