fotó: pixabay.com

A Fehérvár AV19 továbbjutna az esélyesebb Salzburg ellen

A Fehérvár AV19 továbbjutna az esélyesebb Salzburg ellen

Az osztrák jégkorongliga (EBEL) negyeddöntőjében a Salzburgot tekintik esélyesebbnek a Fehérvár AV19 vezetői, edzői és játékosai is, ennek ellenére a fehérváriak szeretnének továbbjutni.

A klub hétfői sajtótájékoztatóján Gál Péter elnök óriási sikernek nevezte a rájátszásba jutást, ahol az együttes története során első alkalommal indulhat pályaelőnnyel, miután negyedik helyen végzett a középszakaszban. Az elnök bejelentette, hogy már most a következő idény csapatát építik, ezért egy évvel hosszabbítottak a gárda finn vezetőedzőjével, Hannu Järvenpää-vel, valamint kétéves szerződést írtak alá a finn másodedzővel, Antti Karhulával és a honosított centerrel, Sarauer Andrew-val.

Szélig Viktor szakmai igazgató emlékeztetett: a szezon előtt a rájátszásba kerülés volt a céljuk, amit az első hat közé jutással már korábban teljesítettek, úgyhogy nem lehet hiányérzetük. Úgy vélte, a liga egyik legjobbja ellen kell felvenniük a harcot a negyeddöntőben, de nem érzi úgy, hogy reménytelen lenne a fehérvári továbbjutás.

Kérdésre elmondta, tavaly is igen közel voltak a legjobb nyolc közé jutáshoz, de idén sokkal támadóbb felfogású a gárda, sokkal több gólt szerez a csapat, ami a kulcsa volt eddigi sikereiknek. Hannu Järvenpää szerint jó hokit játszottak egész szezonban, ezért megérdemelt a rájátszásbeli részvételük.

A tréner a közelgő párharcról elmondta: bár a Salzburg az utóbbi időben nem játszott jól, a liga egyik legerősebb csapata, ezért igen nehéz lesz felvenni velük a küzdelmet. Megjegyezte, hogy az osztrák együttes az esélyes, de nem feltartott kézzel lépnek jégre szerdától.

Hári János csapatkapitány is megerősítette, hogy a Salzburg tűnik esélyesebbnek, ugyanakkor a Fehérvár sem esélytelen. Jelezte: 6-7 találkozóra számít az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharcban.

Mészáros Attila alpolgármester kiemelte: a pénzügyi lehetőségek tekintetében tapasztalható sokszoros különbségek a pályán nem számítanak, ott a játék és a gólok döntenek majd.
Az első mérkőzést szerdán Székesfehérváron rendezik, a második összecsapást pénteken Salzburgban. A két klub 62 találkozót játszott egymással, ezeken a rendes játékidőben 31 osztrák és 19 magyar győzelem született, illetve 6-6 alkalommal hosszabbítást követően győztek a felek.

A mostani szezonban hatszor mérkőzött meg egymással a két együttes: a fehérváriak kétszer, az osztrákok négyszer nyertek.

A magyar csapat 12. EBEL-idényében ötödször játszhat a negyeddöntőben, míg a Bajnokok Ligájában elődöntőig jutott Salzburgnak ez már a 14. rájátszása, és tíz alkalommal a döntőbe is bejutott.

Kapcsolódó cikkek