Jansik Szilárd (b) és Hárai Balázs örül egy gólnak, középen a spanyol Francisco Fernandez Miranda a férfi vízilabda tornán, a C csoportban játszott Magyarország - Spanyolország mérkõzésen a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban 2019. július 17-én, fotó:Kovács Tamás/MTI

Varga Dénes: büszke vagyok a csapatra

Varga Dénes: büszke vagyok a csapatra

Ezt mondta a magyar férfi vízilabda-válogatott csapatkapitánya azután, hogy az együttes simán, 13-11-re legyőzte az Európa-bajnoki ezüstérmes spanyolokat.

“Nagy kérdőjel volt, hogy mennyire tudunk majd összeállni, de azt gondolom, hogy talán még egy lökést is adott a csapatnak az, hogy csak kintről tudtam segíteni. Nagyon büszke vagyok a fiúkra, mert azt mondhatom, simán megvertük a spanyolokat”

– nyilatkozta az olimpiai- és világbajnok klasszis, akinek a lövő kezén az egyik ujja törött el az Új-Zéland elleni nyitómérkőzésen.

“Tetszett, hogy nagyon fegyelmezettek voltunk, betartottuk azt az alapvető taktikát, hogy a három legveszélyesebb játékosukat nem igazán hagytuk kapura lőni, levettük őket a pályáról, ez pedig alapvetően meghatározta a mi támadásainkat is”

– tette hozzá a Ferencvárossal a mostani szezonban mindent megnyerő Varga, aki a sérülésével kapcsolatban nem árult el részleteket:

“egyre jobban vagyok, ezt a témát pedig ezennel le is zárnám, a csapat menetel és jó úton van”.

fotó: Kovács Tamás/MTI

Varga vezérszerepét a vízben klubtársa, Vámos Márton vette át:

“ez abszolút tudatos volt, így hogy Dénes csak a partról tud instrukciókat adni, valakinek át kell venni a szerepét, s azt gondolom, én vagyok az egyik olyan tapasztalt játékos, aki ezt meg tudja tenni, s hallgatnak is rám a többiek”.

A Bajnokok Ligája-győztes FTC balkezes világbajnoka hozzátette, a védekezésünkkel teljesen leamortizáltuk a spanyol csapatot, és ő is kiemelte, hogy a rivális legfontosabb játékosait sikerült kivenni a meccsből. A már csoportelső, így közvetlenül negyeddöntős magyarok a csoport zárófordulójában a dél-afrikaiakkal találkoznak közép-európai idő szerint pénteken 1.30 órától.

Kapcsolódó cikkek