Támogatás az egri vízipólósoknak

Támogatás az egri vízipólósoknak

Tizenkétmillió forint működési támogatást biztosít az egri önkormányzat az Egri Vízilabda Klub részére.

A polgármesteri hivatal médiareferense kedden arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a támogatás mértéke mintegy egyharmadával kevesebb, mint az elmúlt évben, ám ennek biztosításához is takarékos gazdálkodásra volt szükség az önkormányzat részéről. Zentai László közölte, a hozzájárulásra az Egri Vízilabda Klub hazai bajnoki, valamint nemzetközi kupakötelezettségeinek teljesítésével járó anyagi terhekre tekintettel van szükség.

Amint azt elmondta: a támogatást az indokolja, hogy az egyesületnél minőségi munkát végeznek, a pólósok Eger jó hírét költik a világban.

Az Egri VK a város kiemelkedő, reprezentatív sportszervezetei közé tartozik, a férfi és a női vonalon is olimpikonok szerepelnek a keretben, az utánpótláscsapatokban pedig megközelítőleg 200 fiatal sportol – sorolta. A döntésben fontos szerepet játszott, hogy az önkormányzat által kiemelten támogatott sportszervezetek közül a férfimezőnyben magyar bajnoki ezüstérmes, a nőknél magyar bajnok Eger az egyetlen, melynek a kiváló eredmények kapcsán komoly nemzetközi kupakötelezettségei vannak – mondta a médiareferens.