Szűkítette a keretét Bíró Attila

Szűkítette a keretét Bíró Attila

Kihirdette 13 fős keretét Bíró Attila, a vasárnap kezdődő budapesti Európa-bajnokságra házigazdaként készülő magyar női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

A hazai szövetség honlapjának szerdai beszámolója szerint az utolsó szűkítésnél Magyari Alda és két 2016-os Európa-bajnok, Antal Dóra és Szücs Gabriella maradt ki az együttesből.

“Közhely vagy sem, az elmúlt öt esztendő legnehezebb világverseny előtti döntését kellett meghoznom. Olyan szinten nőttek fel a fiatalabb játékosok a tapasztaltabbakhoz, hogy nüanszok dönthettek csak. Szerkezetileg jelenleg a kijelölt 13 játékosból álló csapatot tartjuk a legjobbnak arra, hogy az Európa-bajnokságon az ismert célokért harcoljon”

– mondta a szakvezető.

A véglegesített csapat két napon keresztül a kínai válogatottal készül, majd szombaton beköltözik egy budapesti szállodába, vasárnap pedig Horvátország ellen kezdi meg Eb-szereplését a Duna Arénában.

“Jó formában, kiváló erőben vannak a lányok, robbanékonyak, de még mindenen lehet javítani, most a gyorsításon, a dinamizmuson van a hangsúly. Az elmúlt hónapok, hetek eredményeinek örülünk, ugyanakkor cseppet sem altat el bennünket! A mögöttünk hagyott mérkőzések semmilyen szempontból nem érnek fel egyetlen Európa-bajnoki mérkőzéssel sem”

– jelentette ki Bíró, aki szerint optimisták lehetnek, elbizakodottak nem.

“Abban biztos vagyok, hogy ez a csapat képes bármiért harcba szállni!”

A magyar válogatott a vasárnapi bemutatkozás után sorrendben hétfőn Szlovákiával, jövő szerdán Oroszországgal, jövő pénteken Görögországgal, végül jövő vasárnap Szerbiával találkozik a csoportkörben, amelyből a két hatos első négy-négy helyezettje jut a negyeddöntőbe. Az olimpiai kvalifikációs kontinensviadalon egy tokiói kvótát lehet szerezni, az európai csapatok közül a világbajnoki ezüstérmes spanyolok rendelkeznek már indulási joggal.

A magyar női vízilabda-válogatott kerete:

Kapusok: Gangl Edina (UVSE), Kasó Orsolya (FTC)
Mezőnyjátékosok: Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Illés Anna (FTC), Keszthelyi Rita (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Máté Zsuzsanna (FTC), Parkes Rebecca (UVSE), Rybanska Natasa (UVSE), Szilágyi Dorottya (Eger), Vályi Vanda (Dunaújváros)

Kapcsolódó cikkek