Tokió, 2021. július 30. A japán Ura Eruna és Gurisatti Gréta a világméretû koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia nõi vízilabdatornájának harmadik fordulójában játszott Japán – Magyarország mérkõzésen a Tacumi Vízilabdaközpontban 2021. július 30-án. A magyar válogatott 17-13-ra gyõzött és így biztosította helyét a legjobb nyolc között. MTI/Illyés Tibor

Románia legyőzésével csoportharmadik a női válogatott

Románia legyőzésével csoportharmadik a női válogatott

A magyar női vízilabda-válogatott a várakozásoknak megfelelően rendkívül simán, 22-0-ra legyőzte a román csapatot a Splitben zajló 35. Európa-bajnokság szombati napján, így csoportja harmadik helyén végzett.
Bíró Attila szövetségi kapitány olimpiai bronz- és világbajnoki ezüstérmes együttese két-két kudarc és siker után úgy múlta felül a szerényebb képességű, pont nélkül záró riválist, hogy gólt sem kapott.

A női tornán szereplő 12 csapatot két hatos csoportba osztották, melyekből az első négy-négy jut a negyeddöntőbe. A magyarok hétfőn, a nyolc között az olimpiai ezüstérmes és címvédő spanyolokkal találkoznak.