Megvan a magyar úszócsapat

Megvan a magyar úszócsapat

Magyar úszó

Kiss László hangsúlyozta, az érmeket tekintve nem akar jósolni, de szeretné, ha a csapat megismételné a 2009-es római vb-n elért harmincöt pontos teljesítményét. Hozzátette, már márciusban kialakult a tizenhat fős lista, amelyhez Risztov Éva csatlakozott. Az elutazással kapcsolatban a kapitány elmondta, Sanghajjal hét óra az időeltolódás, ezért igyekeznek a pekingi játékokon szerzett tapasztalatokat hasznosítani az akklimatizálódás során. Az ifjúsági olimpiai aranyérmes Biczó Bence a július 6-10-én Belgrádban sorra kerülő ifjúsági Európa-bajnokságon is indul, ezután csatlakozik a vb-csapathoz.

Kiss László

Kiss László

A versenyzők és Turi György, a válogatott edzője is videokapcsolaton keresztül. A Cseh László fémjelezte Kőbánya SC-küldöttség Balatonfűzfőn, míg a Jövő SC úszói Debrecenben edzőtáboroznak. Turi elmondta, a felkészülés jelen szakaszában formáról még nem lehet beszélni, de a jövő hét második felében már élesítik a formát. Gyárfás Tamás elmondta, hogy lezárult az a vizsgálat, amelyet Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos a tavalyi úszó-Eb elszámolásával kapcsolatban még márciusban indított a szövetség ellen, és amely mindent rendben talált, így a MÚSZ-nak már nincs semmilyen tartozása. 

Az úszó vb-re utazó csapat:
Takács Krisztián, Kozma Dominik, Kis Gergő, Gyurta Gergely, Bernek Péter, Gyurta Dániel, Molnár Ákos, Cseh László, Biczó Bence, Verrasztó Dávid, Verrasztó Evelyn, Mutina Ágnes, Kapás Boglárka, Risztov Éva, Dara Eszter, Hosszú Katinka, Jakabos Zsuzsanna.