Märcz Tamás keretet hirdetett

Märcz Tamás keretet hirdetett

Kijelölte keretét a másfél hét múlva kezdődő olimpiai kvalifikációs világbajnokságra Märcz Tamás, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

A Magyar Vízilabda Szövetség szerdai közleménye szerint a szakember Kovács Gergő személyében egy tartalékot is magával visz a közvetlenül a torna előtt Japánban sorra kerülő edzőtáborba.

“Nagyon nagy verseny volt a csapatba kerülésért, talán nagyobb, mint az elmúlt években. Annak ellenére, hogy a felkészülés elején ketté lett választva a keret, folyamatosan igyekeztem figyelni mindenki teljesítményét, így igyekeztem meghozni az adott helyzetben a legjobb szakmai döntést. Végül emellett a 13 játékos mellett döntöttem. Minden posztra van alternatívánk, erősek leszünk”

– mondta a szakvezető, akinek tanítványai a hét közben megnyerték a margitszigeti BENU Kupát, Hollandiát, Franciaországot és Görögországot is legyőzve.

A dél-koreai Kvangdzsuban sorra kerülő világbajnokságra utazó keretbe két olyan játékos került be, aki részt vett júniusban a világliga belgrádi nyolccsapatos szuperdöntőjében: Jansik Dávidnak és Bátori Bencének sikerült beverekednie magát.

A magyarok a szerdai pihenőnap után csütörtökön folytatják a felkészülést, majd pénteken utaznak Japánba. A vb-n július 15-én Új-Zéland ellen kezdik a csoportkört, amelyben még Spanyolországgal és a Dél-afrikai Köztársasággal mérkőznek majd.

A férfi válogatott vb-kerete:
Kapusok:
Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC)
Mezőnyjátékosok:
Bátori Bence (Szolnok), Hárai Balázs (OSC), Jansik Dávid (Szolnok), Jansik Szilárd (FTC), Mezei Tamás (FTC), Manhercz Krisztián (OSC), Pohl Zoltán (FTC), Sedlmayer Tamás (FTC), Varga Dénes (FTC), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (Szolnok)

Kapcsolódó cikkek