Két elődöntős 200 m pillangón

Két elődöntős 200 m pillangón

Cseh László kiszáll a medencéből, a felvétel július 28-án készült, fotó: Illyés Tibor/MTICseh László és Biczó Bence bejutott az esti elődöntőbe 200 m pillangón a londoni olimpia hétfői versenynapján.

Mindkét magyar a negyedik futamba kapott besorolást: a 400 m vegyesen nagy meglepetésre a fináléról lemaradt Cseh a második  százon óriási tempót diktálva jött fel a második helyre, míg Biczó jól kezdett, majd kissé visszaesett, de az utolsó 50-en nagy hajrával végül harmadik lett a japán Macuda Takesi és Cseh mögött. Az utolsó nyolcfős előfutam előtt Cseh 1:55.86 perccel hatodik, Biczó pedig 1:56.51 perccel nyolcadik helyen állt, azaz már nem volt félnivalójuk. Végül Cseh a kilencedik, Biczó pedig a 13. idővel jutott tovább. 

“Nem volt ez rossz így reggel, nem fáradtam el, akár még egy 200 belefért volna. Az viszont tény, hogy jobbra számítottam, a sorban csak kilencedik vagyok, javítani kell, s fogok is, főleg a dinamikámon” – mondta Cseh. “Örülök, hogy benn vagyok a 16-ban, mert elszúrtam ezt a mai úszást. Még az is benne volt, és támadt is ilyen rossz érzésem, hogy nem jutok tovább a selejtezőből. Este jóval több kell” – fogalmazott az ifjúsági olimpiai bajnok Biczó.