Győzelemmel zárt a Szolnok

Nyertes mérkőzéssel fejezte be szereplését a Szolnok a férfi vízilabda Bajnokok Ligája második selejtezőkörében: a Tisza-parti csapat vasárnap hat góllal verte a török Isztambul együttesét a szerbiai Kragujevácon.

Eredmény, F csoport, 3. nap:
Szolnoki Dózsa-Közgép – Isztambul (török) 17-11 (4-4, 7-2, 3-4, 3-1)
A szolnoki góldobók: Vámos 6, Tóth, Varga Dániel, Varga Dénes, Kis 2-2, Gocic, Jansik, Mitrovic 1-1

A legutóbbi magyar bajnokság ezüstérmese harmadik fellépésén nehezen lendült bele a játékba, meglehetősen “szellős” volt a védekezése. A csapat honlapjának beszámolója szerint az első nyolc percben potyogtak a gólok, méghozzá egyenlő eloszlásban, de 4-4 után megrázta magát az olimpiai és világbajnokokat is felvonultató Szolnok, amely öt góllal ellépett riválisától. A törökök nem adták fel, a harmadik negyedet meg is nyerték egy találattal, a befejező játékrészben azonban érvényesült a tudáskülönbség.  

A büntetőt is hibázó magyar együttesből, amely kilenc emberelőnyös helyzetéből csak négyet értékesített, kimagaslót nyújtott a vb-aranyérmes Vámos Márton: a balkezes szélső hatszor is bevette a törökök kapuját. A Szolnok csoportbeli helyezése azon múlik, milyen eredményt ér el a torna kora délutáni zárómérkőzésén az eddig százszázalékos házigazda és az olasz Posillipo. A négyesből az első kettő jut tovább a BL-selejtező harmadik selejtezőkörébe. A magyar csapat első meccsén 12-10-re kikapott a Kragujeváctól, a másodikon pedig 14-4-re győzött a Posillipo ellen.

Később:
D csoport:
A Híd-OSC-Újbuda – Duisburg (német), Nyéki uszoda 16.00