Ez a fiúk célja

Ez a fiúk célja

Elsősorban a tapasztalatszerzés a célja a magyar férfi vízilabda-válogatottnak a világligában, amelyben kedden Hollandia vendégeként játssza első mérkőzését.

Märcz Tamás szövetségi kapitány kissé speciális felkészülést tartott a hétvégén, ugyanis először 11, majd vasárnap további öt játékossal kiegészülve gyakorolt, ugyanakkor Hollandiába már egy olyan keret utazik, amely a szombati Bajnokok Ligája- és Eurokupa-mérkőzéseken szerepelt csapatok pólósaiból áll össze.

“Nehéz mérkőzésen, de győzni szeretnénk Hollandiában, ez jó bemutatkozás lenne a világligában” – mondta vasárnap a szövetségi kapitány a BVSC uszodájában rendezett sajtónyilvános edzésen, ahol a leginkább fiatalokból álló keret Kanadával játszott barátságos mérkőzést. “Ezek a játékosok másfél hónappal ezelőtt már dolgoztak velem, a kanadai csapat nagyon jó kis mérce nekik.”

A tréner hozzátette, a végcél a nyári barcelonai Európa-bajnokság, így a világligában – amelyben a hollandok mellett a spanyolokkal játszik majd a csapat – inkább a tapasztalatgyűjtés a cél.

“Szeretnénk természetesen itthon és idegenben is jó meccseket játszani, folyamatosan be fogom vetni a fiatalokat” – jegyezte meg Märcz Tamás.

A szövetségi kapitány hangsúlyozta, szeretné, ha a június közepén kezdődő Eb-felkészülésre már összeállna a csapat:

“A keretet egyelőre keresgélem, de az a cél, hogy a munkában is tudjunk haladni. Ez a mostani, a hollandiai az első tétmeccse egy megfrissült válogatottnak, s ugyan vannak olyan hiányzók, akik lehet, hogy bevethetők lesznek, jó lenne, ha picit fiatalodna a csapat, s meghívottak bizonyítanák, képesek átvenni az idősebbek szerepét.”

A férfiaknál a világligában a szuperdöntőben Európát négy csapat képviseli, a csoportelsők és az esetleges rendező, vagy a csoportelsők és a legjobb csoportmásodik.