forrás: pixabay.com

Betlehem Dávidnak sikerült

Betlehem Dávidnak sikerült

A fiatal tehetség egyéni csúcsot úszva döntőbe jutott férfi 1500 méter gyorson a dohai vizes-világbajnokság szombati napján, míg Rasovszky Kristófnak nem sikerült bekerülnie a legjobb nyolcba.
A 20 éves veszprémi úszó sokáig vezetett az előfutamban, majd két riválisa a hajrában lehagyta, de így is 14:51.48 perces egyéni csúcsot elérve végzett harmadikként, ami később azt jelentette, hogy a vasárnapi döntőbe is a harmadik idővel került be.

A nyíltvízi versenyek 10 kilométeres számában aranyérmes Rasovszky – aki 800 méteren országos csúccsal ötödik volt a mostani vb-n – egy ideig másodikként tempózott Betlehem mögött, de az idő előre haladtával egyre inkább fáradni látszott, s végül 14:59.44 perces idővel csapott a célba, ami az összesítésben a 12. pozícióra volt elég, így neki nem sikerült bejutnia a fináléba. Rasovszky tavaly Fukuokában döntős és hatodik volt 1500 gyorson, akkor egyéni csúccsal (14:51.46 perc) zárta a finálét, ennél most csaknem nyolc másodperccel volt lassabb. Betlehem és Rasovszky Dohában tagja volt a nyíltvízi csapatversenyben bronzérmes magyar négyesnek.

Kapcsolódó cikkek