A magyar úszók verhetetlenek

A magyar úszók verhetetlenek

Balról: Mutina Ágnes, Verrasztó Evelyn, Hosszú Katinka (a vízben) és Jakabos Zsuzsanna, a magyar női 4x200 méteres gyorsváltó tagjai nézik az eredményjelzőt előfutamuk után a 31. úszó Európa-bajnokságon, a Debreceni Sportuszodában, fotó: Czeglédi Zsolt/MTIHosszú Katinka arany-, Verrasztó Evelyn pedig bronzérmet nyert 200 m vegyesen a debreceni úszó Európa-bajnokság csütörtöki versenynapján.

A hétfőn 400 vegyesen is győztes Hosszú már az első ötvenen, a pillangóúszásnál az élre állt, s ugyan a harmadik hosszon, mellen a brit Sophie Allen megközelítette, az utolsó 50-en ellenállhatatlan volt és magabiztosan nyert. Verrasztó 100 méter után a második volt, 150-nél azonban már csak negyedikként fordult, gyorson viszont óriásit hajrázott, s a második helyen végzett Allentől is csupán 14 századdal maradt le.    

“Az a jó, hogy erre nem készültünk és úgy úsztam ilyen időt. Megmondom őszintén, elfáradtam, kiadtam magamból mindent, remélem, sikerül magam összeszedni a váltóra – mondta az MTI-nek Hosszú. – A végére úgy éreztem, hogy nem nagyon haladok, de úgy hallottam, hogy azért elég jól ment a vége is, érzésre más volt, mint kívülről.”  

Verrasztó szintén elégedetten nyilatkozott: 

“A lelkiállapotomhoz képest elég jól ment, egész délután furcsán éreztem magam, tudom, hogy nem vagyok a csúcson. Nem volt annyira erős ez a mezőny Katkán kívül, nagyon szerettem volna érmet nyerni, és ez sikerült. Egy kicsit talán lassan kezdhettem, de azért elég jó lett a vége. Fáradt vagyok, igyekszem a váltóig még pihenni egy kicsit.”

Eredmények:    

nők:    

200 m vegyes,
Európa-bajnok:  HOSSZÚ KATINKA 2:10.84 perc
2. Sophie Allen (Nagy-Britannia) 2:11.49
3. VERRASZTÓ EVELYN 2:11.63