A Honvéd diadalmaskodott

A Honvéd diadalmaskodott

vízilbdások

Eredmény:
TEVA-Vasas-UNIQA – Groupama-Honvéd 8-14 (4-5, 2-4, 2-4, 0-1)
góldobók: Steinmetz Á. 2, Decker, Boskovic, Fülöp, Steinmetz B., Kiss G., Vörös 1-1, illetve Szivós 5, Tóth M. 3, Hárai, Kovács R. 2-2, Angyal, Salamon 1-1

A Komjádi uszodában rendezett összecsapáson két gyors gólváltás után Gergely István, a Honvéd kétszeres olimpiai bajnok kapusa kivédte az angyalföldiek világbajnok horvát légiósának, Miho Boskovicnak a büntetőjét. Válaszul Szivós Márton – a meccs ötödik akciógóljának szerzőjeként – 3-2-es, majd Boskovic egyenlítést jelentő bombáját követően 4-3-as vezetést szerzett a vendégeknek. Steinmetz Ádám centerből másodjára is pazar gólt lőtt, válogatottbeli poszttársa, Hárai Balázs viszont a túloldalon remekelt hasonlóképpen (4-5).

A második negyedet Tóth Márton második védhetetlen lökete indította el (4-6), ugyanakkor két emberelőnyös helyzetével jól sáfárkodott a Vasas (6-6), Szivós harmadik és negyedik gólja nyomán, valamint a pöckölésből eredményes Tóth révén azonban a nagyszünetre 9-6-ra meglépett a Honvéd. Sőt a harmadik játékrész elején Angyal Dániel „mérföldes”, majd Hárai közeli találatával már ötgólosra duzzadt a Honvéd–előny (6-11). Az addig nem sokat mutató háromszoros olimpiai bajnok Kiss Gergely büntetőből szépített, viszont a nagyon jól pólózó vendégek tartani tudták a különbséget (8-13), már csak azért is, mert a sérült válogatott hálóőrt, Nagy Viktort helyettesítő ifjú Vasas-kapusok egyike sem tudta kellő hatékonysággal hárítani a Honvéd-bombákat. 

A záró nyolc perc nyitányaként – egyszersmind egyetlen kiemelendő eseményeként – Szivós ötödször is bevette a hazaiak hálóját (8-14), s a vendégegyüttes különösebb megerőltetés nélkül, alaposan kiengedve is magabiztosan nyerte az ezúttal csak nevében rangadót. Sikerével a Honvéd, amely nemrég kiejtette a Magyar Kupából az angyalföldi együttest, a Vasas eddigi bajnoki veretlenségét is elvette.