Túl van az első felkészülési mérkőzésén a magyar kézilabda válogatott

Túl van az első felkészülési mérkőzésén a magyar kézilabda válogatott

A magyar férfi kézilabda-válogatott a szintén világbajnoki résztvevő Bahrein ellen kezdte meg felkészülését a januárban sorra kerülő svédországi vb-re.

A két együttes a veszprémi arénában 3×30 percet játszott. Az első fél óra 20-11-es magyar vezetéssel zárult. A csapat tájékoztatása szerint bár a folytatásban nem számolták a gólokat, a másik két 30 perces szakaszban is egyértelmű volt a magyar fölény. A válogatottban ezúttal Laluska Balázs nem játszott, mert csuklópihentető gipszet kapott a bal kezére. A vállsérülés miatt három és fél hónapot kihagyott Eklemovics Nikola viszont pályára lépett.
    Nagy László és a jelenleg Kubában pihenő Pérez Carlos ügyében még nem történt előrelépés, előbbivel folyamatosan zajlanak a tárgyalások, s vasárnapra derül ki, hogy a Barcelona átlövője vállalja-e majd a szereplést a vb-n.
    A gárda – Ilyés Lászlóval és Mocsai Tamással kiegészülve – január 4-én, ugyancsak Veszprémben, zárt kapuk mögött Algéria legjobbjai ellen folytatja a felkészülést, majd Lengyelországban lép pályára, január 6-án Csehország, 7-én Szlovákia, 8-án pedig a házigazda ellen.
    A vb 13-án rajtol, a magyarok 14-én kezdenek Norrköpingben az olimpiai ezüstérmes Izland ellen, majd 15-én Norvégia, 17-én Linköpingben Brazília, 18-án Japán és 20-án Ausztria lesz az ellenfél. A középdöntőbe a csoport legjobb három válogatottja kerül.