Ünnepel a kézilabda-világ!

Ünnepel a kézilabda-világ!

GyőriekÜnnepelnek a győriek, fotó: Illyés Tibor/MTITeljes sikerrel zárult a szombat a magyar kézilabdázóknak. A férfi válogatott kijutott a londoni olimpiára, míg a nőknél a Győr a Bajnokok Ligája, a Ferencváros pedig a KEK döntőjébe verekedte be magát.

A férfi nemzeti együttes a göteborgi selejtező tornán a macedónok felett aratott pénteki győzelmet követően szombaton a brazilok ellen nyert, és mivel a házigazda svédek is megverték ezt a két együttest, a két százszázalékos gárda kiharcolta a londoni részvételt. Amióta a kézilabda az ötkarikás játékok műsorán szerepel – az 1984-es Los Angeles-i olimpiát leszámítva – mindig volt magyar résztvevő. A női BL-ben a Győri Audi ETO KC egy hete 35-31-re kikapott a román Oltchim Valcea otthonában, de a szombati, veszprémi visszavágón 31-23-ra diadalmaskodott, így 2009 után ismét döntőbe jutott a legrangosabb európai kupasorozatban. A fináléban a montenegrói Buducsnoszt Podgorica vagy az első, hazai meccsén kétgólos hátrányba került norvég Larvik lesz az ellenfele.
Kovács Anikó fotója
                                                                        fotó: Kovács Anikó/MTI

A női KEK elődöntője nem tartogatott ennyi izgalmat. Az FTC-Rail Cargo Hungaria egy hete, Dabason nyolc góllal bizonyult jobbnak a Dinamo Volgogradnál, most szombaton pedig az oroszországi visszavágót uralta jó darabig. Vezetett már hét találattal is, s bár a végét elszórakozta, és 38-35-re kikapott, összesítésben 69-64-gyel így is továbbment. A döntőben a német Leipzig vagy a dán Viborg vár a Fradira. A lipcseiek egyetlen góllal nyertek vendégriválisuk ellen az első felvonáson.

Kapcsolódó cikkek