illusztráció, fotó: pixabay.com

Újabb két magyar elődöntős

Újabb két magyar elődöntős

A szombati nyitónaphoz hasonlóan vasárnap is két magyar jutott elődöntőbe a belgrádi birkózó egyéni világkupa-viadalon.

A második versenynap selejtezős programjában öt kötöttfogású súlycsoport küzdelmei kezdődtek meg, és négy magyar lépett szőnyegre. A 60 kilogrammos Kecskeméti Krisztián és a 82 kilogrammban szereplő, junior Európa-bajnok Lévai Tamás első meccsén kikapott, az Európa játékokon második Torba Erik és a szintén junior Eb-győztes Szőke Alex (97 kg) viszont bekerült az esti elődöntőbe.

Torbának a 63 kilósok között csak a negyeddöntőben kellett bekapcsolódnia a küzdelmekbe, ott viszont a hajrában már úgy tűnt, véget is érhet számára a viadal, a fehérorosz Szoszlan Daurov ugyanis a fordulatos meccsen 5-4-re vezetett ellene.

Tíz másodperccel a vége előtt azonban a magyar birkózó egy egészen nagyszerű akcióval, egykaros nyakasszaltóval eldobta és tusolta ellenfelét. Szőke Alexnek már a 16 között is birkóznia kellett, a görög Mihail Joszifidisz elleni meccs viszont csak bemelegítésnek volt nevezhető, az ESMTK tehetsége ugyanis simán, technikai tussal győzött. A negyeddöntőben már lényegesen komolyabb ellenfél várt a magyar 97 kilós kötöttfogásúra, a kirgiz Uzur Dzuzupbekov alaposan megizzasztotta őt, de a győzelmet nem tudta elvenni Szőkétől (4-3). A vk esti programja sűrű lesz magyar szempontból, Torba és Szőke a 18 órakor kezdődő elődöntőkben lesznek érdekeltek, majd a 19 órától sorra kerülő finálés programban Korpási Bálint a 72 kilogramm, Lévai Zoltán pedig a 77 kiló fináléjában szerepel.

A szerbiai verseny eredetileg világbajnokság lett volna, de mivel több ország, többek között az Egyesült Államok és Japán is lemondta a szereplését, világkupává minősítették át az eseményt.

Kapcsolódó cikkek