„Tíz végső sikert arattunk”

„Tíz végső sikert arattunk”

Mocsai LajosMocsai LajosRendkívül eredményesnek ítélte az MKB Veszprém kézilabdacsapatánál töltött öt évét Mocsai Lajos, aki a jövőben a férfi válogatott szakvezetői tisztségét látja el.

“Összességében tíz végső sikert arattunk a Veszprémmel ebben az időszakban, ami nagyon intenzív volt” – nyilatkozta az 58 éves szakember az m1 Ma Reggel című műsorában. Hozzátette, Marian Cozma 2009-es meggyilkolását követően embert próbáló időszakon mentek keresztül.

A tréner szerint Veszprémben nemcsak a játékosok, hanem azok a vezetők is nagyon komolyan bizonyítottak, akik azért dolgoztak, dolgoznak napi 10-12 órát, hogy a klub gazdaságilag is rendben legyen. Mocsai, aki a hamarosan beinduló, országos elit nemzeti kézilabda-akadémia működtetésén is dolgozik majd – a válogatott és a Veszprém “kapcsolatáról” elmondtam habár “multikulturális” együttes a magyar bajnok, a hazai kézilabdázóknak hatalmas a szerepük, ugyanis rájuk épül a nemzeti csapat.

Ilyés Ferenc, a válogatott jelenleg sérüléssel bajlódó csapatkapitánya szerint az együttesnél most minden játékos a jó olimpiai szereplésért hajt. A bal átlövő hangsúlyozta, hogy nagyon nehéz, sűrű éve van a gárdának, hiszen a januári Európa-bajnokság után az áprilisi ötkarikás selejtezőn kellett helyt állni, most pedig norvégok elleni a világbajnoki selejtező, majd a londoni olimpia vár rá. Ilyés – aki reméli, hogy időben fel tud épülni bokatöréséből – úgy véli, hogy a játékokon egy kedvező sorsolással, s egy pici szerencsével a nemzeti csapat a legjobbak között végezhet.