Szenzációs eredmény

Szenzációs eredmény

illusztrációA szlovéniai Radece-Sevnica-ban július 28-29-én megrendezett utánpótlás horgász világbajnokságon a magyar válogatottak mindhárom korosztályban elindultak és a magyar horgászversenysport kiemelkedő, szenzációs eredményét érték el, amikor a nemzetek versenyében három arany- és két ezüstérmet nyertek.

Az utánpótlás kategóriában eddig a 2001-ben a Magyarországon rendezett világbajnokságon nyert utánpótlás csapatunk aranyérmet. Egyéniben, 2001-ben Magyarországon ifj. Katus Gyula, 2003-ban, Portugáliában Szűcs László, míg 2005-ben, Szerbiában Csillag László nyert utánpótlás horgász világbajnoki aranyérmet. Most a hét végén az U-14-es korosztályban, a Bakó Péter, ifj. Nagy Attila, Radácsi Kristóf, Sziklai Dominik, Varga Albert összetételű magyar utánpótlás csapat az első helyen végzett, világbajnok lett. Az U-14-es egyéni versenyben Radácsi Kristóf szerezte meg az aranyérmet, míg a második helyen végezve, Sziklai Dominik nyerte az ezüstérmet. Az U-23-as korosztályban, a Bagó László, Hipszki Róbert, Kassai Adrian, Kaló Zoltán, Varga László összetételű magyar utánpótlás válogatott a világbajnokság első helyén végzett, aranyérmükkel tovább öregbítették az elmúlt évtized magyar horgászversenysport sikereit.

Ebben a szakágban, az egyéni versenyben Kaló Zoltán a második helyen végzett, ezüstérmet nyert. Az eredményben a fiatalok kiváló szereplésén kívül komoly szerepe van a szövetségi kapitányoknak, az U-14-ben Nagy Attilának, az U-23-ban Timár Gábornak, korábbi világbajnokainknak, és a versenyen segédkező neves és sikeres felnőtt versenyzőinknek, valamint az ifjú horgászok szüleinek is. Az eredménylista részletei a www.mohosz.hu oldalon megtalálhatók.