fotó: pixabay.com

Sportpisztolyban is aranyérmet szerzett a magyar tehetség

Sportpisztolyban is aranyérmet szerzett a magyar tehetség

A légpisztolyban aratott vasárnapi sikerét követően szerdán a sportpisztolyosok küzdelmét is Major Veronika nyerte a sportlövők kairói világkupa-versenyén.

A nemzetközi szövetség honlapja szerint a keszthelyi sportoló a 30+30 lövéses alapversenyt 581 körrel a 10. helyen zárta, ám mivel a sorban előtte két versenyző is csak ranglistapontokért lőtt, így ők nem juthattak döntőbe, és Major bekerült a legjobb nyolc közé. A folytatásban két négyesre osztották a mezőnyt, Major a másodikban szerepelt és 20 lövésből 15 találattal (10,2 körnél jobb eredmény ér pontot) az élen végzett, amivel a legjobb négyet felvonultató éremcsatába jutott. Ott végig kiválóan teljesített, s végül 28 ponttal nyert, egy ponttal megelőzve az Európa-bajnoki címvédő német Doreen Vennekampot.

“Az elmúlt időszakban edzőmmel, Győrik Csabával sokat gyakoroltuk a döntőket, hiszen a verseny ott dől el. Azt gondolom, ez meghozta a gyümölcsét, azaz a két aranyérmet”

– idézte a magyar szövetség közleménye Majort.

“Nagyon büszke vagyok a teljesítményemre, az Újdelhiben rendezett 2019-es világkupaversenyen fordult elő korábban duplázás, most ezt a bravúrt tudtam megismételni. Nem sok idő van már hátra a közelgő olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságig, így kis ünneplés után már csak arra koncentrálok.”

Ez volt a magyar küldöttség harmadik érme az egyiptomi fővárosban, ahol hétfőn Péni István és Dénes Eszter második lett a légpuska vegyescsapat számban. Az olimpiai kvalifikációs légfegyveres Európa-bajnokság március 7-én kezdődik Tallinnban.

Kapcsolódó cikkek