A magyar válogatott játékosai ünnepelnek, miután 27-20-ra nyertek Hollandia ellen a nõi kézilabda nõi junior (U19) Európa-bajnokság döntõjében a gyõri Audi Arénában 2019. július 21-én, fotó: Krizsan Csaba/MTI

Senki sem tudta őket megállítani, Európa-bajnokok a lányok

Senki sem tudta őket megállítani, Európa-bajnokok a lányok

A magyar válogatott 27-20-ra legyőzte Hollandiát vasárnap a Győrben rendezett női junior kézilabda Európa-bajnokság döntőjében.

Eredmény, döntő:

Magyarország-Hollandia 27-20 (14-7)
a magyar gólszerzők: Schatzl, Arany, Pál T., Tóth N. 4-4, Kuczora 3, Simon, Vámos, Kácsor 2-2, Albek, Zsiborás 1-1

Telt ház és kiváló hangulat fogadta a csapatokat az Audi Arénában, a magyarok Herczeg Lili bravúros védéseire alapozva jól kezdtek, így a meccs negyedénél három góllal vezettek (7-4). A házigazdák a folytatásban is remekül védekeztek, volt egy kilencperces időszak, amikor egyetlen gólt sem kaptak, aminek köszönhetően a szünetben már 14-7 volt az állás.

A hollandok a második félidő elején sem tudtak felzárkózni, a magyarok lendületben maradtak, és minden játékelemben jobbnak bizonyultak. A mezőny legjobbjának a kapus Herczeg Lilit választották.
Simon Armilla (b2), a magyar, valamint Larissa Nüsser (b), Zoe Sprengers (b3) és Nikita Van Der Vliet (j), a holland válogatott játékosai a nõi kézilabda nõi junior (U19) Európa-bajnokság döntõjében játszott mérkõzésen a gyõri Audi Arénában 2019. július 21-én. Magyarország-Hollandia 27-20, fotó: Krizsan Csaba/MTI

Golovin Vlagyimir szövetségi edző csapata a csoportkörben Ausztriát, Montenegrót és Spanyolországot, a középdöntőben Norvégiát és Romániát, az elődöntőben pedig Oroszországot győzte le, vagyis a tavalyi debreceni U20-as világbajnokságot követően ezúttal is százszázalékos teljesítménnyel lett aranyérmes, pedig az egyaránt húzóembernek számító Varga Emőke és Afentáler Sára térdsérülés miatt nem szerepelhetett a tornán.

Az U19-es Európa-bajnokságok 1993 óta íródó történetében eddig az ezüstérem a legjobb magyar eredmény, amelyet háromszor ért el a magyar válogatott. A magyarok a csoportkörből való továbbjutással biztosították részvételüket a jövő évi romániai U20-as vb-n.

további eredmény:
a 3. helyért: Norvégia-Oroszország 29-26 (19-13)

Az aranyérmes magyar válogatott névsora:
Albek Anna (HIB Graz), Arany Rebeka (Debrecen), Bánfai Kíra (MTK Budapest), Herczeg Lili (NEKA), Kácsor Gréta (Vác), Kellermann Dóra (Győr), Kuczora Csenge (Vác), Pál Tamara (Győr), Schatzl Natalie (Érd), Simon Armilla (Érd), Stranigg Zsófia (MTK Budapest), Szabó Dóra (Debrecen), Szilovics Fanni (Győr), Tóth Nikolett (Ferencváros), Vámos Petra (NEKA), Zsiborás Luca (Ferencváros), szövetségi edző: Golovin Vlagyimir, edző: Pigniczki Krisztina

Kapcsolódó cikkek