fotó: pixabay.com

Paralimpia 2020: negyedórán belül két magyar aranyérmet szereztünk

Paralimpia 2020: negyedórán belül két magyar aranyérmet szereztünk

Negyedórán belül szereztek két aranyérmet a magyar úszók csütörtökön a tokiói paralimpián, ezzel a magyar küldöttségnek a kilencedik versenynap után már tizenhárom dobogós helyezése van.

Előbb Konkoly Zsófia nyerte remek hajrával, nagy fölénnyel a 100 méteres pillangóúszást az S9-es kategóriában a Tokiói Vizes Központban, majd Pap Bianka győzött 100 m háton még magabiztosabban az S10-esek között. Előbbi 1:06.55 perces paralimpiai rekorddal lett első, és a 400 m gyorson, valamint 200 m vegyesen szerzett ezüstje után a harmadik érmét gyűjtötte be. A 14 perccel később rajtolt Pap Bianka ezt megelőzően 400 m gyorson volt második, most pedig 1:06.70-es egyéni csúccsal győzött.
A magyar küldöttségnek ezzel hat aranya, négy ezüstje és három bronza van két nappal a versenyek vége előtt.

Csütörtökön megkezdték versenyeiket a kajakosok és kenusok a Sea Forest Kajak-kenu Pályán. Fénytelen, zord időben, esőben zajlottak 200 méteren az előfutamok, melyekből az első hely ért közvetlen döntőt, a többiek középfutamba jutottak.

A magyarok közül a világ- és Európa-bajnok Kiss Péter Pál (KL1) két bójasorral nyerte futamát, és összességében is a legjobb időt lapátolta. A második futam brazil győztese csaknem két másodpercre volt tőle. A többi magyar – kajakban Juhász Tamás (KL1), Rozbora András (KL2), Kiss Erik (KL3), valamint Pulai Erika (KL1) és Varga Katalin (KL2), továbbá Juhász Tamás (VL2) kenuban is – középfutamban folytatják szereplésüket. Pénteken a férfi kajakosok lesznek érdekeltek középfutamban, illetve a döntőben, szombaton pedig a női kajakosok és Juhász Tamás kenuban.

Az Aszaka Lőtéren a sportpisztolyosok 25 méteres vegyes számát rendezték, melyben a férfiak és a nők együtt szerepeltek. Dávid Krisztina 555 körös teljesítménnyel 15., Gurisatti Gyula pedig 539-cel 27. lett.

Kapcsolódó cikkek