fotó: pixabay.com

Olimpiai kvótáért mérkőzhet Veréb István

Olimpiai kvótáért mérkőzhet Veréb István

A magyar tehetség könnyedén nyerte első vigaszági mérkőzését, így a következő körben az olimpiai kvótáért léphet szőnyegre a nur-szultani olimpiai kvalifikációs birkózó-világbajnokságon a szabadfogásúak 86 kilogrammos kategóriájában.

Az idén 92 kg-ban Európa-bajnoki bronzérmes szombathelyi sportoló szombton előbb nagy csatában verte ukrán riválisát, majd tussal kikapott az iráni Hasszán Jazdanitól, aki viszont a fináléig menetelt, így a vigaszágra segített őt.

A vb utolsó napján Verébnek papíron nem volt könnyű dolga, mivel a londoni olimpia ezüstérmesével, a Puerto Ricó-i Jaime Espinallal kellett megküzdenie. A meccsen azonban a szombathelyiek vb- és háromszoros Eb-harmadikja “lebirkózta” riválisát.

Az összecsapás első menetében Veréb már az első percben egy szép karberántás után mögé ment (2-0), majd nem sokkal a szünet előtt derékra támadás után szerzett újabb két pontot (4-0). A szünetet követően a fizikailag roppant erős Espinal nagyobb elánnal küzdött, gyorsan kiléptette riválisát (4-1). Veréb azonban tudott újítani, előbb egy újabb levitelt mutatott be (6-1), majd egy gyönyörű dobást, így egy perccel a vége előtt már 10-1-re vezetett. A meccs végéig Espinal már csak egy újabb kiléptetésre volt képes, az utolsó fél percben pedig egyáltalán nem is erőltette a támadást (10-2).

Veréb István a folytatásban a tavalyi Eb-győztes orosz Artur Najfonovval mérkőzik a bronzmérkőzésért és egyúttal a tokiói indulási jogért.

Kapcsolódó cikkek