Ők az Év sportolói

Ők az Év sportolói

dobogóBerki Krisztián tornászt és Csipes Tamara kajakost, a Ferencváros női kézilabdacsapatát választották az év legjobbjának a Magyar Sportújságírók Szövetségének 54. alkalommal kiírt szavazásán. 

A díjakat hétfő este, a budapesti Syma Csarnokban adták át a kategóriák dobogósainak a gálaműsorral egybekötött ünnepségen, amelyen megjelent Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, a rendezvény fővédnöke és Czene Attila sportért felelős államtitkár.

Csipes Tamara

Csipes Tamara

A voksolás 54 éves történetében először fordult elő, hogy a csapatok között egy klub végzett az élen, ezt KEK-győzelmével érte el a Ferencváros női kézilabdacsapata, amely a bajnokságban bronzérmes lett. Korábban dobogós helyre is csak kilenc alkalommal “futott be” klubcsapat, legutóbb 1995-ben volt erre példa, akkor a Ferencváros Bajnokok Ligájában szerepelt labdarúgó-együttese volt díjazott. Ugyancsak először fordult elő, hogy apa és lánya, Csipes Ferenc és Tamara egyszerre nyerte meg saját kategóriájában az év legjobbja címet.

Berki Krisztián

Berki Krisztián

Az idén először kiírt közönségdíjat Michelisz Norbert, a túraautó-világbajnokság egyetlen magyar pilótája Gyulay Zsolttól, a Hungaroring Zrt. elnökétől vette át. A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) különdíját Szabó László kommunikációs igazgató a magyar labdarúgó-válogatottnak nyújtotta át, Egervári Sándor szövetségi kapitány vette át az elismerést. Hegyi László, a szervezőbizottság elnöke, a Sportcsillagok Gálaestjének főigazgatója különdíját Kassai Viktor játékvezető kapta, a magyar Aranylabdát, az esztendő legjobb labdarúgójának járó díjat pedig az idén Juhász Roland érdemelte ki.

Az 54. Év sportolója szavazás dobogósai:

Férfiak:
1. Berki Krisztián, torna 1849 pont
2. Gyurta Dániel, úszás 1241
3. Vajda Attila, kajak-kenu 606

Nők:
1. Csipes Tamara, kajak-kenu 1549 pont
2. Kozák Danuta, kajak-kenu 833
3. Kovács Sarolta, öttusa 670

Csapat:
1. FTC női kézilabdacsapata 780 pont
2. Férfi öttusaváltó (Marosi Ádám, Kasza Róbert, Tibolya Péter) 717
3. Női kajaknégyes (Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Kovács Katalin, Benedek Dalma) 705

Szövetségi kapitány:
1. Storcz Botond, kajak-kenu 1085 pont
2. Pálvölgyi Miklós, öttusa 886
3. Kiss László, úszás 660

Edző:
1. Csipes Ferenc, kajak-kenu 1105 pont
2. Kovács István, torna 1105
3. Széles Sándor, úszás 754

Kapcsolódó cikkek