Ők lettek a középtávú triatlon országos bajnokai

Ők lettek a középtávú triatlon országos bajnokai

A férfiaknál Badar Gergő, míg a nőknél Weinhardt Anna nyerte vasárnap a középtávú triatlon országos bajnokságot Keszthelyen.

Badar – aki május közepén Tabon középtávon duatlon ob-t is nyert – 3:55:11 óra alatt teljesítette az 1,9 kilométer úszásból, 90 km kerékpározásból és zárásként 21 km futásból álló távot. Másodikként Berekméri Levente, harmadikként Füzesy Dávid végzett. Badar elmondta, győzelmi céllal érkezett az ob-ra, amelyen azzal a taktikával versenyzett, hogy úszáson minél gyorsabban jöjjön ki, majd kerékpáron előbb egy jó sorhoz csatlakozzon, később pedig előnyre tegyen szert, hogy a végén stabil félmaratont tudjon futni.

“A tervem be is vált. Úszáson egy rivális volt előttem, és az őt követő öt-hat fős bolyban szálltam fel a bringára, ahol elhagytam ellenfeleimet, majd viszonylag gyorsan, nyolc-tíz perc alatt sikerült befognom az éllovast is. Miután a második számban tudtam növelni az előnyömet, a bringáról leszállva, a meleg időjárás ellenére is sikerült jó futással célba érnem”

– nyilatkozta.

Badar hozzátette, da meleg nyári időjárás nem “vágta meg”, hiszen az elmúlt két hétben már hasonló körülmények között edzett és készült a hét végén rá várható plusz kihívásra. Ami viszont elmaradt, az csatája a 38 fős mezőnyben a tavalyi győztes, 2020-ban ezüstérmes Lehmann Bencével.

“Akkor is győzelemre törekedtem volna, ha Bence eljön, de valószínű, hogy nagyot csatáztunk volna egymással”

– mondta.

A nőknél Weinhardt 4:38:41 óra alatt ért célba, és a hatfős mezőnyben Malatinszky Szófia, valamint Koronika Judit követte. Szegedi Attila a magyar szövetség főtitkáraként a helyszínen segítette a szervezőket. A sportvezető kiemelte, a versenyen a korosztályos résztvevővek is beszámítva közel ötszázan indultak.

Eredmények:

férfiak:
1. Badar Gergő (Veszprémi ESC) 3:55:11 óra
2. Berekméri Levente (FTC) 4:07:49
3. Füzesy Dávid (DTSE) 4:13:15
nők:
1. Weinhardt Anna (GYTSE) 4:38:41 ó
2. Malatinszky Szófia (UTE-Merida) 4:55:13
3. Koronika Judit (Százhalombattai VUK SE) 4:59:52

Kapcsolódó cikkek