Rasovszky Kristóf, fotó: Facebook (archív)

Nagyon várja a következő kihívást Rasovszky Kristóf

Nagyon várja a következő kihívást Rasovszky Kristóf

Saját bevallása szerint jó formában várja a jövő héten Izraelben sorra kerülő nyíltvízi Európa-kupát az olimpiai ezüstérmes Rasovszky Kristóf.

A 25 éves úszó az M4 Sport Sporthíradó című műsorában pénteken azt nyilatkozta, látszik, hogy az év elején elvégzett munkájának van eredménye, medencében a hosszabb és a rövidebb távokon is jó időket tudott produkálni.

“Nyíltvízi úszóként mindig fontos, hogy az év elején fel tudjuk mérni, hol tartunk, és tisztában legyünk azzal, hogy versenykörülmények között a hosszabb távon, vagy egy rövidebb hajrá esetén milyen időt tudok elérni”

– mondta a világbajnok és kétszeres Európa-bajnok versenyző, majd hozzátette,

tavaly év elején sem úszott gyenge időket, de az idén még azokat is sikerült felülmúlnia, ezért bizakodó az idei szezont illetően.

A jövő heti Európa-kupáról elmondta, nagy és erős mezőny gyűlik majd össze Izraelben: “úgy tudom, hogy az olaszok és a franciák is komoly létszámú csapattal, jó úszókkal jönnek”.
Rasovszky a május végén kezdődő világkupa-sorozat első állomásáról úgy vélekedett, ott is sok induló várható, mert ez egyfajta főpróba lesz a budapesti világbajnokság előtt, az Európán kívülről érkező versenyzőknek gyakorlatilag az első és egyetlen lehetőség a vb előtti erőpróbára.

“Örülök, hogy itthon lesz a világbajnokság, szerencsére úgy tűnik, hogy nézők előtt. Emlékszem még a 2017-es hazai vb-re, hogy mennyire jó volt közönség előtt úszni, ezért nagyon várom a versenyt”

– jelentette ki Rasovszky.

A magyarországi vb június 18-án rajtol és július 3-ig tart, a nyíltvízi úszók a Lupa-tavon küzdenek majd az érmekért.

Kapcsolódó cikkek