A székesfehérvári csapat játékosai örülnek, elõtérben Loic Nego (k) és Stopira (j), miután 2-0-ra gyõztek a labdarúgó Európa-liga L csoportjában játszott PAOK - Vidi FC mérkõzésen a szaloniki PAOK stadionban 2018. október 25-én, fotó: Kovács Tamás/MTI

Megérdemelten győzött a Vidi a görögök szerint

Megérdemelten győzött a Vidi a görögök szerint

A görög napilapok internetes kiadásai túlnyomórészt a PAOK labdarúgócsapatának felforgatott összeállításáról, valamint a Vidi FC megérdemelt sikeréről írtak, miután a székesfehérvári együttes csütörtök este vendégként 2-0-ra legyőzte a szaloniki gárdát az Európa-liga csoportkörének harmadik fordulójában.

A tudósítások többsége kiemelte, hogy a házigazdáknak az első félidőben nem volt reális esélye az egyenlítésre Huszti Szabolcs 12. percben szerzett gólja után, Stopira közvetlenül a szünet előtt szerzett gólja pedig szinte meg is pecsételte a PAOK sorsát. A Kathimerini című lap kitért rá, hogy a Vidi “a Székesfehérváron született Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnökének szeme láttára múlta felül a görög bajnokság listavezetőjét.”

“A PAOK-nál néhány állandó kezdőjátékost pihentettek ezen az összecsapáson, és a csapat drágán megfizetett ezért”

– áll az újság beszámolójában, amely szerint a hazaiak teljesítménye “csalódást keltő volt egy közepes tudású együttes ellen, amelyet az AEK Athén augusztusban, a Bajnokok Ligája selejtezőjében búcsúztatott.”

Székesfehérvári szurkolók a labdarúgó Európa-liga L csoportjában játszott görög PAOK és a Vidi FC mérkõzésén a szaloniki PAOK stadionban 2018. október 25-én, fotó: Kovács Tamás/MTI

A tudósító hozzátette, “a Vidi játékosai kihasználták a lehetőségeiket, és megérdemelten győztek.” Az alphafreepress.gr weboldal úgy fogalmazott “a vendégek tisztességesen nyertek a gyenge PAOK ellen.” A tudósításban az olvasható, hogy a házigazdák “nem voltak éhesek a sikerre”, a kezdőcsapat megszokott összetételét átrendező öt változtatás pedig “gyenge teljesítményben jelentkezett.” A beszámoló szerint a PAOK “néhány jobb pillanattól eltekintve végig szenvedett, és nem volt reális esélye még a pontszerzésre sem.”

Az Eleftheros Typos azt emelte ki, hogy a hazai együttesnek

“csak képzeletben létezett terve a győzelemre vonatkozóan, mert megvalósítani ebből szinte semmit sem tudtak a játékosok.”

A Naftemporiki című lap szerint a PAOK “nem találta a ritmust”, és “a futballisták erőfeszítéseit nem koronázta siker” az első félidőben. Az újság azt írta, a második játékrészben “igyekezett agresszívabban játszani” a hazai csapat, de ez is “hiábavalónak bizonyult, mert gólt így sem sikerült szereznie.” Az Európa-liga L csoportját a Chelsea hibátlan mérleggel, azaz kilenc ponttal vezeti, mögötte viszont a Vidinek, a PAOK-nak és a fehérorosz BATE Boriszovnak is három-három pontja van. A magyar bajnok a november 8-i negyedik fordulóban a PAOK-ot fogadja a Groupama Arénában.