forrás: pixabay.com

Majoros Bence: csodálatos érzés, hogy megvan a kvóta

Majoros Bence: csodálatos érzés, hogy megvan a kvóta

A múlt héten olimpiai kvótát szerzett asztaliteniszező úgy érzi, hogy a dohai kvalifikációs versenyen sikerült kihoznia magából a maximumot.

A magyar szövetség hétfői sajtótájékoztatóján a 23 éves játékos felidézte, hogy rosszul, egy sérüléssel indult számára az év, és a katari “kirándulás” első két viadala, a két WTT-torna nem is sikerült jól neki.

“A sérülés miatt nem voltam elég felkészült, ezért az elején nem is tudtam olyan teljesítményt nyújtani Dohában, amilyet szerettem volna. A világkvalifikációs tornára aztán már jobb állapotban érkeztem, ráadásul szerencsém is volt, miután az ágamról a fehérorosz Vlagyimir Szamszonov visszalépett. Itt már sokkal jobban ment a játék és sikerült kihoznom magamból a maximumot. Csodálatos érzés, nem várt siker, hogy megvan a kvóta”

– mondta.

A 73 fős férfimezőnyből csupán négyen szereztek indulási jogot a nyári, tokiói játékokra, az egyik közülük Majoros volt.

A sajtótájékoztatón a két szövetségi kapitány felidézte a dohai napokat, amelyek a koronavírus-járvány miatt hosszú idő után először kínáltak versenyzési lehetőséget a játékosoknak. A női válogatottat irányító Bátorfi Zoltán úgy fogalmazott, hogy az új rendszer, a WTT-sorozat sok újítást alkalmaz, ezeken szerinte még van mit finomítani, ezzel együtt örültek, hogy ismét versenyezhettek. Mint elmondta, a magyar szövetség (MOATSZ) tárgyalásokat folytat arról, hogy 2022-től Magyarország is WTT-tornát rendezhessen.

Ezzel kapcsolatban Nátrán Roland, a MOATSZ elnöke – aki betegsége miatt ezúttal nem lehetett személyesen jelen – a múlt héten úgy nyilatkozott, hogy szeretnék az új versenyrendszer egyik legrangosabb viadalát, a Grand Smash-t hosszú távon Magyarországra hozni.

Bátorfi Zoltán arról is beszélt, hogy bár a Szudi Ádám, Pergel Szandra vegyes páros nem szerepelt jól Dohában, szinte biztos, hogy kvótát szerez az ötkarikás játékokra, de ez valószínűleg csak júniusban, a világranglista zárásakor válik hivatalossá. A tokiói célokkal kapcsolatban a már tavaly év eleje óta biztos induló női csapat mestere úgy fogalmazott: csapatban 16 válogatott küzd majd – a magyar összetételét ígérete szerint június végén-július elején hirdeti ki -, és sok függ attól, hogy a 12. vagy 13. helyen emelik-e ki együttesét. Ha előbbi, akkor viszonylag könnyebb, ha utóbbi, akkor szinte verhetetlen ellenfél vár majd rájuk a nyitókörben. Szerinte a magyar küldöttségnek vegyes párosban lehetnek a legjobb esélyei a jó szereplésre.

Muskó Péter, a férfi válogatott szövetségi kapitánya azt mondta, reménykednek abban, hogy az áprilisi, európai egyéni selejtezőn Szudinak is sikerült kvótát szereznie, és egyelőre még nem fogalmaztak meg célokat a tokiói szereplést illetően.

Kapcsolódó cikkek