Major és Halász megvédte címét

Major és Halász megvédte címét

Triatlonok

Az immár huszonegyedik alkalommal megrendezett nyílt nemzetközi viadalon új részvételi csúcs született, egyéniben négyszázhetvenen neveztek a 3,8 km úszásból, száznyolcvan km kerékpározásból és 42,2 km futásból álló erőpróbára, váltóban pedig csaknem hétszázan próbáltak szerencsét.

A férfiak között Kis Gyula fejezte be elsőként az úszást a gyékényesi kavicsbánya-tóban, de a kétszáz méteres előny nem tartott ki a második szám végéig sem. A címvédő Major József a kerékpározás során átvette a vezetést, és fokozatosan növelve előnyét végül magabiztosan szerezte meg pályafutása hetedik nagyatádi elsőségét. 

Major József

Major József

“Számomra eddig ez volt a legnehezebb verseny ezen a pályán. Az úszás jól sikerült, a futás alatt azonban akadt néhány holtpont. Örülök a sikernek” – mondta a célban a harminckét esztendős sportember, aki továbbra is tagja a világranglista élmezőnyének, és a hagyományos hawaii világbajnokságra készül.

A hölgyek mezőnyében a korábbi hétszeres atádi győztes Harsányi Zsuzsanna zárta az élen az úszást, a kerékpározás során aztán húszperces előnyt szerzett a tavalyi bajnok Halász Annamária, aki végül az elmúlt évinél csaknem harminc perccel jobb időeredménnyel az aranyérmet is elhódította.