forrás: pixabay.com

Magyar siker ritmikus gimnasztikából

Magyar siker ritmikus gimnasztikából

Pigniczki Fanni bejutott az egyéni összetett fináléba a ritmikus gimnasztikázók bulgáriai Európa-bajnokságán.

A magyar szövetség hírlevele szerint a legjobb magyar versenyző csütörtök után pénteken is jól teljesített: szalaggal 20,550, míg buzogánnyal 25,300 pontot szerzett, ezzel előbbiben 16., utóbbiban 10. helyen zárt. Pigniczki így buzogánnyal a második számú tartalék a szer vasárnapi döntőjében, míg összetettben 73,450 ponttal tizedikként jutott a 24 versenyzőt felvonultató fináléba.

“Úgy érzem, a mai nap egy kicsit nehezebb volt, mint a csütörtöki. A buzogánygyakorlatommal elégedett vagyok, nagyon jól sikerült, a szalagban azonban voltak hibák, pontatlanságok. Nem állunk meg, ezekből tanulva megyünk szombaton tovább előre”

– nyilatkozta a selejtező után Pigniczki.

A várnai viadal másik magyar indulója, Wiesner Hanna szalaggal 17,800 pontot ért el (33. hely), míg buzogánnyal 21,000-val (34.) zárt. Mindez összetettben a 32. helyet jelentette számára.

Az összetett döntőt szombaton rendezik, a viadalon a legjobb, indulási joggal még nem rendelkező ország tornásza olimpiai kvótát szerez.

Ugyancsak szombat délután a felnőtt együttes kéziszercsapat selejtezőit tartják, ahol bemutatkozik a Farkas Júlia, Fekete Anita, Fodor Nadin, Mészáros Mandula Virág, Somhegyi Réka, Urbán-Szabó Mónika összeállítású magyar együttes is.

Kapcsolódó cikkek