fotó: pixabay.com

Magyar lehet a bronzérmes

Magyar lehet a bronzérmes

A kötöttfogású Kecskeméti Krisztián megnyerte vigaszági mérkőzését, így a bronzéremért léphet szőnyegre hétfőn este, a belgrádi birkózó egyéni világkupa-viadal harmadik versenynapján. A délelőtti programban Szél Anna első meccsén kikapott.
A 60 kilogrammos súlycsoportban szereplő Kecskeméti vasárnap az esélyeknek megfelelően simán kikapott Sztyepan Marjanyantól, az orosz viszont a döntőbe jutásával új esélyt teremtett a számára.

A ceglédi birkózó hétfőn egy lényegesen könnyebb riválissal, az izraeli Abere Fetenével találkozott, akinek legyőzése nem jelentett problémát a számára. Változatos akciókkal, mindössze négy perc alatt 10-0-s előnyt dolgozott ki, ami technikai tust ért. A 18 órakor kezdődő döntős programban a szerb Kristian Fris vár majd Kecskemétire a harmadik helyért sorra kerülő meccsen.

A női versenyek hétfői rajtján egyedül a junior Európa-bajnoki és ifjúsági olimpiai ezüstérmes Szél Anna képviselte a magyar színeket.

A 19 éves orosházi tehetség a kétszeres kadet világbajnok Sonam Sonammal mérkőzött, aki kevés esélyt adott neki. Az indiai sportoló magyar riválisa lábra támadásait könnyedén védte, saját akcióit pedig magabiztosan hajtotta végre, és 7-0-ra győzött. Szél abban az esetben folytathatja kedden a vigaszágon, ha legyőzője bejut a fináléba. A hétfő esti műsorban Kecskeméti mellett Torba Erik (63 kg) és Szőke Alex (97 kg) is szőnyegre lép, mindketten a fináléban lesznek érdekeltek.

A szerbiai verseny eredetileg világbajnokság lett volna, de mivel több ország, többek között az Egyesült Államok és Japán is lemondta a szereplését, világkupává minősítették át.

Kapcsolódó cikkek