Letették az alapkövet

Letették az alapkövet

Letették az UTE Szilágyi úti sporttelepén újonnan épülő multifunkcionális sportcsarnokának alapkövét csütörtökön.

Az ünnepélyes eseményen Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter emlékeztetett rá, hogy az Újpest jelmondata, az “épség, erő, egyetértés” a klub 1885-ös alapítása óta nem változott.

“Ma is ez kell, hogy mértékadó legyen számunkra” – mondta a miniszter hozzátéve, hogy több mint 130 évvel ezelőtt két tornateremben indult útjára az UTE, épp ezért különösen fontos mérföldkő a klub életében a mostani beruházás.

Wintermantel Zsolt, Újpest polgármestere arról beszélt, hogy az itt lakók az elmúlt években bebizonyították, övék a legsportosabb város, ugyanis a kihívás napján rendre itt sportolnak a legtöbben.

“Az UTE Újpest ékköve, s mi mindent megteszünk azért, hogy mindenkinek lehetősége legyen sportolni” – mondta a polgármester, aki megemlítette, az UTE TAO-bevételeiből, önkormányzati támogatásokból, az MLSZ pályaépítési programjából, valamint kormányzati támogatásból közösen valósulnak meg a fejlesztések a 14 hektáros területen.

“Alapkövet teszünk le, a jövőt építjük” – zárta beszédét Wintermantel Zsolt.

Őze István, az UTE klubigazgatója ünnepnapnak nevezte az eseményt, mint mondta, régóta vártak erre a pillanatra. Az UTE létesítményrekonstrukciós programja 2010-ben kezdődött, s a már meglévő épületek felújítása után mostanra jutottak el arra a pontra, hogy terjeszkedhetnek.

Reményét fejezte ki, hogy a most elkezdődött beruházás egy-másfél éven belül befejeződhet, így ezt követően további létesítményfejlesztésekre kerülhet sor.

“Szeretnénk a későbbiekben az elmúlt száz évben a különböző ipartelepek által elzárt Duna-partot megnyitni a nagyközönség előtt, és a riói olimpián nagyon sikeres kajak-kenu szakosztálynak újabb edzéshelyet adni” – mondta Őze István.

Az összesen 1,15 milliárd forintos beruházásból a sportcsarnok mellett egy könnyűszerkezetes lelátó nélküli edzőpálya is épül, valamint egy jégcsarnok és curlingpálya tervezési feladatai valósulnak meg.

Kapcsolódó cikkek