Krizsán Xénia (archív)

Krizsán Xéniának már semmi nem fáj

Krizsán Xéniának már semmi nem fáj

Túl van sérülésein, és nagyon örül, hogy a bizonytalan helyzetben is edzhet az Európa-bajnoki negyedik helyezett többpróbázó.

A 27 éves, tokiói kvótával rendelkező atléta az M1 aktuális csatornának azt mondta, a napja fénypontja, amikor felöltözhet, és elmehet edzésre a szükséges óvintézkedések betartásával a most is nyitva tartó Lantos Mihály Sportközpontba.

“Mivel nem tudjuk, mire készülünk, ezért kicsit visszább vettünk az edzésekből, és 120 százalék helyett csak olyan kilencvenötön pörgünk”

– adott betekintést a mindennapokba az MTK sportolója. Krizsán elmondta, a technikai számokban igyekeznek az apróbb hibákat kijavítani, ő jelenleg a távolugrásán és a gerelyhajításán dolgozik az erő- és gyorsaságfejlesztő feladatok mellett.

“Nagyjából kilencven százalékos állapotban vagyok, de minden edzésmunkát el tudok végezni”

– utalt a sportoló arra, hogy a tavalyi dohai világbajnokságtól combhajlítóizom-sérülés miatt kellett visszalépnie, míg az idei kínai fedett pályás vb-től – amely a járvány miatt végül elmaradt – ülőgumó-fájdalom miatt maradt volna távol.

Krizsán kiemelte, az idei versenyekkel kapcsolatban borúlátó, de bízik abban, hogy nyár végén vagy ősszel legalább hazai megméretéseket rendeznek majd.

“Addig is koncentrálunk a jövő évi olimpiára”

– tette hozzá.

Kapcsolódó cikkek