Két ezüst, két bronz

Két ezüst, két bronz

Dani GyöngyiDani Gyöngyi, fotó: Beliczay László/MTI

Az előző öt nap három dobogós helye után valóságos éremesőt hozott a keddi versenynap a londoni paralimpián, amelyen két ezüstöt és két bronzot nyertek a magyarok.

Az első ezüst az úszó Sors Tamás nevéhez fűződik: a csütörtökön 100 méter pillangón aranyérmes pécsi versenyző 400 méter gyorson – abban a számban, amelyben Pekingben bronzérmes volt – lett második. A 20 éves Sors a hetedik idővel jutott be a döntőbe, ahol végül csak a világcsúcsot úszó ausztrál előzte meg őt.

A kerekesszékes vívóknál Dani Gyöngyi megnyerte pályafutása negyedik paralimpiai ezüstérmét a tőrözők egyéni küzdelmében. A 37 éves versenyző a B sérültségi kategória – azaz a felállni képtelen vívók mezőnyének – fináléjában 15-10-re kikapott a kínai Jao Fangtól.

Krajnyák Zsuzsa

Krajnyák Zsuzsa, 
fotó: Beliczay László/MTI

A két harmadik helyet is tőrözők szerezték: a nők A kategóriájában – a felállni képes versenyzők között – a 33 éves Krajnyák Zsuzsa a bronzmérkőzésen az ugyancsak magyar Juhász Veronikát győzte le 15-4-re, két ezüstje mellé begyűjtve negyedik paralimpiai bronzérmét.

Osváth Richárd
Osváth Richárd, fotó: Beliczay László/MTI

Az erdélyi születésű paralimpiai újonc, Osváth Richárd – aki ugyancsak az A kategóriában szerepelt – a francia Damien Tokatliant verte a bronzmérkőzésen 15-7-re. A 33 fős magyar küldöttség hét éremnél tart a brit fővárosban, ezzel már túlszárnyalta a 2008-as pekingi – egy aranyból és öt bronzból álló – termést.

Ami a többi magyart illeti, vívásban a háromszoros aranyérmes Szekeres Pál (B) – az Emberi Erőforrások Minisztériumának helyettes államtitkára – a negyeddöntőig jutott, Mató Gyula (A) és Pálfi Judit (B) pedig a csoportkör után búcsúzott. Az úszók közül Engelhardt Katalin 100 méter mellen az előfutamában ötödik, összesítésben pedig kilencedik lett, így lemaradt a fináléról.

Kapcsolódó cikkek