fotó: pixabay.com

Két magyar is bronzérmes

Két magyar is bronzérmes

Takács István és Vitek Dáriusz is bronzérmet nyert szombaton a kötöttfogásúak között a szkopjei U23-as birkózó Európa-bajnokságon.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a junior világ- és Európa-bajnok Takács a 87 kilogrammos súlycsoportban előbb a vigaszágon 2-0-ra legyőzte a kadét világbajnok azeri Lacin Valijevet, majd a harmadik helyért a junior vb-bronzérmes török Muhutdin Saricicek ellen 1-1-re végzett, de később szerzett ponttal jobbnak bizonyult nála.

A 130 kilósok között a junior vb- és Eb-harmadik Vitek Dáriusz a bronzcsatában a szintén junior vb-harmadik német Franz Richterrel birkózott, és 5-4-re nyert.

A szombaton bemutatkozó magyar sportolók közül a 67 kilogrammos Váncza István és a 82 kilós Lévai Tamás is a vasárnap esti fináléba jutott. Váncza első két riválisa nem állt ki ellene, majd az elődöntőben nagy csatában 4-3-ra verte az ifjúsági olimpiai bajnok azeri Jafarov Hasratot, így a törökök kadét Eb-ezüstérmese, Kadir Kamal ellen döntőzhet.

Lévai tussal nyert a görög Compandudisszal szemben, majd technikai tussal aratott diadalt a horvát Petrac felett, az elődöntőben pedig nagy bravúrral 2-1-re felülmúlta a felnőtt Eb-harmadik, kadét vb- és Eb-aranyérmes grúz Ajvengo Rikadzét. A döntőben az orosz Samil Ozsajev lesz az ellenfele.

Hatvan kilóban Kecskeméti Krisztián két győzelmet követően 5-2-re kikapott az ukrán Igor Kurocskintól az elődöntőben, így a vasárnap esti programban a bronzéremért léphet szőnyegre. Kajtán Olivér a 72 kilogrammosok mezőnyében a vigaszágra került, a 97 kilós Érsek Róbert pedig egy-egy győztes és vesztes mérkőzést követően kiesett.

Kapcsolódó cikkek