Kapás Boglárka Európa-bajnok lett

Kapás Boglárka Európa-bajnok lett

Kapás BoglárkaKapás Boglárka (archív)Kapás Boglárkának egy arany-, Kenderesi Tamásnak köszönhetően pedig egy bronzérmet nyertek a magyar úszók a koppenhágai rövidpályás Európa-bajnokság vasárnapi zárónapján.

A női 400 méter gyors döntőjében Kapás Boglárka, valamint a német Sarah Köhler különversenyt vívott a győzelemért, s a 800 fináléjával ellentétben az olimpiai bronzérmes magyar sportoló ezúttal sokkal jobban bírta a végét, így 3:58.15 országos csúccsal diadalmaskodott.

Ezt követően a 200 méter pillangó fináléjában Cseh László címvédőként a legjobb idővel, valamint Kenderesi Tamás volt érdekelt. A futam közepén már látszódott, hogy Csehvel valami nincs rendben, és biztos volt, hogy nem szerez érmet, a hajrában viszont Kenderesi egyéni csúccsal (1:52.25) odaért a hamadik helyre. Érdekesség, hogy Cseh gyengébb idő úszott (1:52.96), mint az előfutamban (1:52.27).

Férfi 100 méter gyorson két magyar is érdekelt volt, Kozma Dominik és Németh Nándor, azonban egyikük sem fért fel a dobogóra, előbbi hatodik, utóbbi pedig a nyolcadik helyen zárt. A magyarok így nyolc arannyal, három ezüsttel és két bronzzal zárták a kontinensviadalt.