Jégcsarnok épül Ajkán

Jégcsarnok épül Ajkán

Jégcsarnok épül jövő őszre Ajkán. Ezt közölte csütörtöki ajkai sajtótájékoztatóján a beruházást végző társaság ügyvezető igazgatója.

Pákai Gergő elmondta, hogy a négyezer négyzetméteres, 1500 fő befogadására alkalmas csarnok 1 milliárd 420 millió forintból épül. A beruházást az Ajka Sport 2005. Sportingatlan-fejlesztő és -hasznosító Kft. végzi.

Az új létesítmény révén a 2015 tavaszán alakult Ajkai Óriások Jégkorong Klubnak 2020 után felnőttcsapata is lehet a gyermek- és ifjúsági csapatok mellett – közölte.

Pákai Gergő elmondta, hogy a jégcsarnok kétszintes lesz, a földszinten öltözők és orvosi szoba, pénztár, ruhatár és büfé kap majd helyet, az emeleten pedig egy 328 ülőhelyes lelátót, öltözőt és irodát alakítanak ki.

Geri Gyula, a létesítmény leendő üzemeltetője, a Sportváros Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója arról beszélt, hogy terveik között szerepel a jégtánc és a gyorskorcsolya meghonosítsa is a leendő csarnokban.

Schwartz Béla, Ajka szocialista polgármestere hangsúlyozta, hogy a beruházásban jelentős szerepük van a helyi vállalkozóknak, hiszen a Jégkorong Szövetség 658 millió forintos hozzájárulása mellett TAO sporttámogatásokból épül meg a létesítmény.     Palkovics Krisztián volt jégkorong-válogatott azt mondta, országosan is kiemelkedő eredmény, hogy a mindössze két és fél esztendős múlttal rendelkező Ajkai Óriások Jégkorong Klub számára  jégcsarnok épül.