futó (illusztráció), fotó: pixabay.com

Gyulai Miklós: van éremesélyes versenyzőnk

Gyulai Miklós: van éremesélyes versenyzőnk

A Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) elnöke szerint van éremesélyes versenyző a pénteken kezdődő római kontinensbajnokságra utazó, rekordnagyságú csapatban, amelyben 18-an első Eb-jükre készülnek.

Gyulai Miklós kedd reggel az M4 Sport Nemzeti Sporthíradójában elmondta, az előzetesen jelzett 58-hoz képest 59-en indulnak az olasz fővárosban – a távolugró Nguyen Anasztázia csatlakozott a kerethez -, és

“sok olyan versenyző található a csapatban, akik a következő olimpiai ciklusban hozhatják a szép eredményeket”.

Az esélyekről úgy vélekedett: “van éremesélyes versenyzőnk.” Kiemelte, nem titok, hogy a kétszeres vb-bronzérmes, Eb-ezüstérmes Halász Bencéről van szó, felhívta ugyanakkor a figyelmet, hogy rendkívül sűrű a férfi kalapácsvetés mezőnye.

“Ne felejtsük, hogy lesz egy olimpia is augusztusban, s mivel ez a verseny a kvalifikációs időszakon belül van, hatványozottan fontos, az itt elért jó eredmény sokat jelenthet az olimpiai indulás szempontjából”

– nyilatkozott, jelezve, 25-30 magyar atléta lehet ott az olimpián.

Gyulai Miklós beszélt a nemzetközi szövetség (WA) új versenyéről, a világdöntőről, amelynek 2026-ban először Budapest ad otthont.

“Reméljük sokat jelent és komoly plusz motivációt ad a versenyzőinknek, azoknak, akik a következő esztendőkben érhetnek oda a legjobbak közé. Elsőként megrendezni egy ilyen nagyságú eseményt, ahol a világ legjobbjai lesznek ott, az egy komoly dolog, és mutatja, hogy az ország, a város és a MASZ felé is megvan a bizalom. Amikor 2018-ban elnyertük a vb rendezési jogát, úgy kaptuk meg, hogy nem volt Nemzeti Atlétika Központ, se szükséges infrastruktúra, de azt gondolom, hogy tavaly augusztusban bizonyítottunk”

– hangsúlyozta a MASZ elnöke a múlt augusztusi, budapesti vb-vel kapcsolatban, majd hozzátette, voltak más érdeklődők, de amikor a nemzetközi szövetség “megkérdezett minket és Budapest hajlandóságot mutatott, akkor már nem is volt kérdés” a rendezés. A magyar atléták részvételéről elmondta, tárgyaltak a szabadkártyáról a WA-val, de mivel a legjobbak fognak rajthoz állni a világdöntőben, ehhez megfelelő eredmény kell.

Kapcsolódó cikkek