Győzelemmel kezdte a selejtezőt Magyarország

Győzelemmel kezdte a selejtezőt Magyarország

rögbi válogatottMagyar (nemzetiszínű mezben) és bolgár játékosok küzdenek a 2015-ös rögbi világbajnokság európai selejtezősorozatának nyitómérkőzésén Kecskeméten, a Széktói Stadionban 2012. október 6-án, fotó: Illyés Tibor/MTIA magyar válogatott szoros mérkőzésen 28-23-ra nyert a bolgár csapat ellen a 2015-ös rögbi-világbajnokság európai selejtezősorozatának szombati nyitányán.

Turi Pálnak, a Magyar Rögbi Szövetség elnökének beszámolója alapján a kecskeméti összecsapáson hamar vezetést szerzett a hazai együttes, ám a fizikailag kifejezetten erős játékosok alkotta bolgár csapat fokozatosan felzárkózott.

A második játékrész nagy részében a vendégek vezettek, de a mezőny legjobbja, Nagyhegyesi Szabolcs vezérletével öt perccel a vége előtt fordított a magyar csapat, és megnyerte a feszült légkörű összecsapást, amelyen egyébként öt jutalomrúgást (összesen 15 pont) rontott el. A magyar válogatott legközelebb október 27-én, a szlovénok vendégeként lép pályára, jövő tavasszal pedig az osztrákokkal és a ciprusiakkal találkozik. Az első kör győztese jut tovább a selejtező következő szakaszába.