forrás: pixabay.com

Futópados csúcskísérletre készül Csécsei Zoltán

Futópados csúcskísérletre készül Csécsei Zoltán

Az ultrafutó Csécsei Zoltán vasárnap és hétfőn megkísérli megdönteni a 12 és 24 órás futópados világcsúcsot.
Az esemény sajtóközleménye szerint a rekordok megdöntéséhez az első 12 órában – amelyben 153 kilométert kell teljesítenie – 4:42 perces kilométereket kell futnia, az egynapos csúcshoz – 264 kilométer – 5:27 perces átlagra van szüksége.

A kísérlethez egy hitelesített, tanúsítvánnyal rendelkező padot szállítanak a helyszínre, amelynek a hagyományos szalagos megoldás helyett lamellái lesznek: ez az aszfalthoz, vagy a hideg rekortánhoz hasonló érzést kelt használat közben. A közlemény szerint ez biztosabb felületet jelent, ugyanakkor gazdaságosabb futást is lehetővé tesz, mert nem kell olyan magasra emelni a lábat futás közben.

A terem hőfokát mobilklímával fogják szabályozni: kezdetben 13 fokot állítanak be a csúcskísérlet félidejéig, utána ahogy lassul, fárad a sportoló, egyre melegebb lesz a teremben.

A tervek szerint Csécsei Zoltán a 24 óra alatt 47 alkalommal vesz majd magához folyékony állagú tápanyagot. A sportoló a 24 órás futás alatt körülbelül 18 000 kilokalóriát fog elégetni: mintegy 12 000-et szervezete tartalékaiból, 6000-et pedig a bevitt folyadékkal pótol majd.

A csúcskísérletre, amelyben “kísérni” is lehet a sportolót a mellette elhelyezett futópadon, Újpesten kerül sor a Springday Health Clubban, az eseményről internetes közvetítés is lesz.

Kapcsolódó cikkek