Fizetik a nyilvános közvetítések díját

Fizetik a nyilvános közvetítések díját

TVFOCIA Médiaszolgálatás-támogató és Vagyonkezelő Alap átvállalja a nyilvános közvetítések után fizetendő díjakat, így a közösségi helyeken térítésmentesen vetíthetik a Labdarúgó Eb és a 30. Nyári Olimpiai Játékok eseményeit.

A tájékoztatás szerint miután Böröcz István vezérigazgató áttekintette a nyilvános közvetítések kötelező díjfizetése kapcsán kialakult helyzetet, olyan döntés született, hogy eltérően az előző évek gyakorlatától, az MTVA átvállalja a nyilvános közvetítések után fizetendő díjakat.

Az átvállalással lehetővé válik, hogy a nézők “kis- és nagyrendezvényeken, szórakozóhelyeken, kiskocsmákban és más közösségi helyeken együtt tudjanak szurkolni kedvenc csapataiknak” – olvasható a közleményben. Hangsúlyozták, hogy a közmédia számára rendkívül fontos, hogy a nagy népszerűségnek örvendő sporteseményeket, különösen az olyanokat, melyek a magyar nemzetet képviselő sportolók részvételével zajlanak, a hazai sportkedvelő közönség számára otthonukban és a közintézményekben elérhetővé tegye.