Bravúros magyar győzelem

Bravúros magyar győzelem

A magyar  férfi kézilabda-válogatott szenzációs játékkal 23-22-re nyert a  pénteken kezdődő londoni olimpián címvédőként pályára lépő,  világbajnok francia csapat otthonában, a Dunkerque-ben rendezett  ötkarikás tesztmérkőzésen. 

A győztes gólt a mezőny legjobbja, Császár szerezte 20  másodperccel a mérkőzés vége előtt. Az utolsó hazai lövést,  közvetlenül a végső dudaszó előtt, a végig remekül védő Fazekas fölé  ütötte.  

Eredmény:  Franciaország-Magyarország 22-23 (14-11)
gól: D. Narcisse 5, Karabatic 4, Honrubia 3/1, Joli 3/1, Sorhaindo  3, Barachet 2, B. Gille 1, Fernandez 1, illetve Császár 7/4, Nagy L.  3., Gulyás 2, Vadkerti 2, Zubai 2, Harsányi 2, Perez 2, Iváncsik G.  1, Mocsai 1, Lékai 1  

Mocsai Lajos szövetségi kapitány az olimpiai keretbe jelölt 14  játékosnak adott bizalmat, a tartalék Laluska ezúttal nem lépett  pályára.  

A kapuban Fazekas, a védekezésben pedig először  Harsányi-Mocsai-Nagy L.-Ilyés-Zubai-Iváncsik G. hatos kezdett.  Utóbbi hamar kisebb kézsérülést szenvedett, így helyén Vadkerti  folytatta.  

 Nagy bombagóljára négy találattal válaszolt a házigazda, és  főként a kapus Omeyer, valamint Narcisse remek játékának  köszönhetően a 21. percben már 11-6-ra vezetett. A szünetre  ugyanakkor három gólra csökkent a franciák előnye.  

 A fordulást követően gyors gólokkal és Fazekas bravúrjaival  fordított a magyar csapat az “öltözőben feledkező” olimpiai és  világbajnok ellen, amely hét perc után tudott csak betalálni. A  házigazdák azonban összekapták magukat, így a 41. percre már ismét  náluk volt az előny (17-16). Mocsai időt kért, és negyedórával a  vége előtt megint fordult a kocka (18-19), és a rövid időre beálló  Mikler büntetőt fogott.  

 A folytatásban remekül védekezett mindkét csapat, alig esett  gól. Császár 20-20-nál ziccert rontott, de később kétszer úgy volt  eredményes, hogy a francia kapusok hozzáértek a lövéséhez.  

 Az utolsó perc 22-22-nél Fazekas-védéssel indult, majd 20  másodperccel a vége előtt Császár a falon egyedül áttörve betalált.  Az utolsó támadásuk előtt időt kértek a franciák, majd Ilyést  kiállították. A záró, Narcisse-lövést Fazekas fölé tolta.  

 Mocsai Lajos elvileg a mostani teljesítmények alapján dönti el  legkésőbb péntekig, hogy Laluska a tartalék szerepkörből előre lép-e  a 14-es olimpiai alapcsapatba, ám a látottak alapján aligha lesz  változás.  

A válogatott kedden átbuszozik Londonba, és még aznap este  találkozik a brit együttessel az egyik olimpiai helyszínen, a Copper  Boxban.