Böczögő és Hídvégi az elsők között

Böczögő és Hídvégi az elsők között

Böczögő Dorina

A magyar női válogatott tagjai Tatán versenyeztek, Draskóczy Imre vezetőedző tájékoztatása szerint az összkép kifejezetten jó volt. Böczögő felemáskorláton adott elő új gyakorlatot, ugrásban még a kisebb pontértékűt hozta. Jól szerepelt Austin Sheppard is, aki különösen gerendán jeleskedett, talajon nem indult. A válogatót a helyezési pontok alapján nyerte Böczögő, Sheppard és Divéky Luca előtt.

A második vb-válogató a szeptember 10-11-i országos bajnokság lesz. A két verseny eredménye alapján az első három automatikusan tagja a vb-csapatnak, három tornászt a vezetőedző jelöl. A nőknél a szerenként elért helyezésekre kapnak pontokat a versenyzők, így alakul ki a végső sorrend. A férfiak a budapesti Tornacsarnokban szerepeltek. Hídvégi Rácz Attila és Vlacsil Attila elől kaparintotta meg az első helyet.

Hídvégi Víd

Hídvégi Vid

Kovács István vezetőedző szerint mindenki hozta a formáját, saját tudásának és képességének megfelelően tornázott. Állóképességi és technikai hibák még akadtak, de azok kijavítására van még közel egy hónap. Az előzetes terveknek megfelelően a világbajnok Berki Krisztián a lólengés mellett további három szeren is elindult. A vezetőedző úgy véli, legjobban nyújtógyakorlata sikerült, itt már most el tudja érni az olimpiai kvalifikációs szükséges pontszámot.

Ugrásán még javítania kell, az utolsó szerre, a gyűrűre elfáradt, belengett, de egyébként az is jól sikerült volna. Lólengésben hozta a formáját, jóllehet még tökéletesíteni kell a gyakorlatot a vb-ig. A férfiaknál az egyéni összetettben és a szerenként elért helyezésekre is pontokat kapnak a versenyzők. A két válogatóverseny eredménye alapján az első három tornász automatikusan tagja a vb-csapatnak, míg a másik négyet a vezetőedző jelöli ki. 

Az első válogató után csütörtökön többen Világkupa-versenyre utaznak Gentbe: a nőknél Sheppard (ugrás, korlát, gerenda), Böczögő (ugrás, korlát, talaj) és Divéky (gerenda, talaj) szerepel a hétvégi, belgiumi viadalon, míg a férfiaknál Berki Krisztián (lólengés, gyűrű, ugrás, nyújtó), Rácz Attila (talaj, gyűrű, korlát, nyújtó) és Mihók Ádádm (talaj, ló, ugrás, korlát) képviseli majd a magyar színeket.