Aranyérmet szerzett Szász Emese

Aranyérmet szerzett Szász Emese

Szász Emese (archív)Szász Emese nagyszerű győzelmeket aratva megnyerte a női párbajtőrözők szombati világkupa-versenyét a kínai Hszücsouban.

A magyar szövetség honalapja úgy fogalmaz, hogy a Vasas klasszis vívója “végigverte a világot”, előbb orosz riválisokat búcsúztatott, majd az elődöntőben a londoni olimpia bajnokát, az ukrán Jana Semjakinát, a fináléban pedig a korábbi világranglista-első román Ana Maria Branzát győzte le.

“Nagyon örülök a győzelemnek! Igazából nem gondolom, hogy kirobbanó formában vívtam volna, viszont az rendkívül jó érzés, hogy rendre meg tudtam csinálni azt, amit akartam.” – idézte Szász Emesét a hunfencing.hu. A versenyző hozzátette: neki Ázsiában nem szokott menni a vívás, úgyhogy a “keleti kálváriája” is véget ért.


“Nagyon fontos győzelem volt, mert nem volt topformában, hanem taktikailag mutatott nagyon érett vívást” – értékelte a világranglista-vezető magyar teljesítményét Kovács Iván fegyvernemi vezetőedző.


Szász Emese a magyarok közül egyedüliként szerepelt a 64-es főtáblán. 
Vasárnap csapatversenyt rendeznek a kínai viadalon.

Eredmények (152 induló):

a 32 közé jutásért:
Szász-Sasarina (orosz) 15-6

a 16 közé jutásért:

Szász-Navarria (olasz) 15-14

nyolcaddöntő:

Szász-Sutova (orosz) 15-12

negyeddöntő:

Szász-Sivkova (orosz) 13-12

elődöntő:

Szász-Semjakina (ukrán) 15-13

döntő:

Szász-Branza (román) 14-9

Végeredmény: 1. Szász Emese, 2. Branza, 3. Semjakina és Logunova (orosz),…68. Révész Julianna,…74. Antal Edina,…122. Várnai Vivien