Magyarországra jön a Real Madrid a Puskás Suzuki Kupa miatt

Magyarországra jön a Real Madrid a Puskás Suzuki Kupa miatt

Puskás Ferenc

A felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémián tartott pénteki sajtótájékoztatón kiderült, hogy a házigazda a Real Madrid Alapítvánnyal közösen a hátrányos helyzetű, részben roma gyerekeket támogató oktatási programot indít RealTanoda Felcsúti Sportiskola az Egyenlő Esélyekért néven. “Nem véletlen, hogy egy utánpótlás-rendezvényen vagyunk jelen. A labdarúgásban mindent újra kell építeni, de ez csak alulról lehetséges. A jövő az utánpótlásban van. Ez a torna pedig kiváló alkalom arra, hogy a magyar tehetségek nemzetközi szinten lemérjék tudásukat, mert ilyen tapasztalatok nélkül felnőttként sem lehetnek sikeresek” – mondta Orbán Viktor miniszterelnök, a Puskás Akadémia alapítója.

Orbán Viktor

Orbán Viktor

A Puskás Akadémia és a Real Madrid Alapítvány között létrejött, Közép-Európában egyedülálló, hároméves megállapodás abban segít, hogy nagyszerű embereket neveljenek az intézményben, a program szeptemberbenszáztizenkét hátrányos helyzetű diákkal kezdi meg a működését. Emilio Butragueno, a királyi gárda korábbi játékosa, jelenleg a spanyol klub intézményi kapcsolatokért felelős igazgatója arról beszélt, örülnének, ha a RealTanodában új Raúl tűnne fel, de lényegesebbnek tartja, hogy jó, a társadalom számára hasznos embereket neveljenek. “Három alapelvet tartunk rendkívül fontosnak. Meg kell tanulniuk, hogy minden esetben teljes erőbedobással küzdjenek, a maximumot nyújtsák, másrészt a kudarcok elviselését és elfogadását, továbbá a tiszteletet” – mondta Butragueno

Emilio Butragueno

Emilio Butragueno

A beszédek után Butragueno egy ezüst plakettet nyújtott át Orbán Viktornak, aki egy emlékzászlóval kedveskedett a spanyol sportvezetőnek. Az eseményen megtartották az április 22. és 25. között esedékes, a tizenhét éven aluli csapatok számára kiírt Puskás Suzuki Kupa sorsolását is. A házigazda Puskás Akadémia a 2008-ban győztes Real Madriddal és a 2009-es első Ferencvárossal került azonos csoportba. A másik hármasban a címvédő Budapest Honvéd a görög Panathinaikosszal és a tornán újoncnak számító, romániai Hagi Akadémia együttesével találkozik. A csoportmeccseket Felcsúton rendezik, a helyosztók és a döntő otthona a székesfehérvári Sóstói Stadion lesz.

A sajtótájékoztatón megjelent Czene Attila sportért felelős államtitkár, Puskás Ferenc özvegye, Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke, valamint számos egykori kiváló futballista, így Grosics Gyula, az Aranycsapat kapusa, s az aranylabdás Albert Flórián is.